filmpje Test: Nooit nog uren achter het snijblok

Kies je vaker voor voorgesneden soepgroenten en/of spaghettigroenten omdat het versnijden van die stapel groenten je na het werk met weerzin vervult? Dan zal jij met veel plezier de Alligator in ontvangst nemen, een handige chopper die de meest vervelende snijtaken van je overneemt en alles bovendien in een wip klaart.
Ben je niet vingervlug met een mes, dan neemt het versnijden van groentjes voor spaghetti, soep of een lekker slaatje best wel veel tijd in beslag. En eerlijk is eerlijk, na een lange werkdag zijn we niet altijd te vinden voor een langgerekte kooksessie. De Alligator, die maakt korte metten met alle snijtaken. Zodat jij kunt genieten van een heerlijke maaltijd met fijngesneden groentjes, zonder al te veel handenarbeid te hoeven verrichten.

In de winkelrekken kan je - uiteraard - reeds een uitgebreid assortiment aan choppers/foodprocessoren terugvinden, die ook de job klaren. Maar onze Zweedse vriend hanteert weliswaar een andere werkwijze dan de meeste andere snij-instrumenten. Zo werkt het:

    Klap de tweedelige chopper open, plaats een halve ui op het oppervlak en druk het bovenste deel met een klap naar beneden. En dat is dat.


Je hoeft bovendien niet veel kracht op het bovenste deel uit te oefenen, al lijkt het op het eerste zicht wel zo. De scherpe snijbladen uit RVS glijden immers zo door de groente heen. Wie minder kracht in de armen heeft, kan ook de onderarm gebruiken om het bovenste oppervlak naar beneden te halen. Gebruik je het toestel voor de allereerste keer, dan durf je precies niet zo hard door te drukken. Uit schrik dat het toestel kan breken, het is tenslotte uit plastiek, maar het robuuste gebruiksvoorwerp is er wel degelijk tegen bestand. En na slechts enkele minuten ben je voorgoed van je schrik verlost.

Maar zijn eenvoudige en snelle werking is niet het enige pluspunt. Ook de keuken opruimen gaat vlot. Geen messen of snijblokken om af te wassen, geen stukjes groenten over het volledige werkblad verspreid. Het toestel is zeer gemakkelijk uit elkaar te halen. Alle onderdelen mogen bovendien in de vaatwasser. Al is het wel aangeraden om het snijblad bij voorkeur met de hand af te spoelen. Dit om de scherpte ervan langer te behouden. Denk je er meteen het jouwe van, omdat de ervaring je geleerd heeft dat er altijd wel stukjes groente in de hoekjes blijven hangen, die je er dan met een mesje uit moet zien te peuteren? Goed nieuws, ook hier werd aan gedacht.

De Chopper, zoals hier beschreven, is voorzien van een snijblad (6 x 6 mm) waarmee je groenten in kleine blokjes kunt versnijden. Maar … op de Alligator kan je een tweede opzetstuk plaatsen met grotere snijbladen (12 x 12 mm) voor frietjes en groentenstaafjes. Er is bovendien ook een Chipper om aardappelschijfjes te maken en de Mini Chopper zal dan weer look en olijven onder handen nemen. Op de Alligator kan je daarenboven ook een opzetbakje plaatsen, die alle versneden blokjes voor je opvangt. Verkrijgbaar in plastiek en RVS.


Alligator is een gepatenteerde Zweedse uitvinding, die in 2002 op de Zweedse markt is gebracht. Ondertussen is het merk in meer dan 30 landen in de winkelrekken vertegenwoordigd. Sinds kort is het nu ook in België verkrijgbaar. Een aanwinst voor de man en vrouw die elke dag opnieuw een lekkere maaltijd voor hun gezin willen bereiden, maar ook van de geneugten van het gezinsleven willen profiteren.

ALL-3079 - ALLIGATOR < € 29,95
waar te koop
ALLIGATOR  
bekijk meer video's
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :