recepten

Gegrilde roodbaars met eekhoorntjesbrood en wilde cantharellen

In 'Het paddenstoelenboek' van Edwin Florès spelen paddenstoelen onvermijdelijk de hoofdrol. In dit recept zijn het wilde Hollandse cantharellen en eekhoorntjesbrood die het lekkere recept van gegrilde roodbaars op kruidenrisotto een winterse toets geven.


Gegrilde roodbaars met eekhoorntjesbrood en wilde cantharellen




De volledige beschrijving van dit recept luidt: gegrilde roodbaars op kruidenrisotto met eekhoorntjesbrood en wilde Hollandse cantharellen. Een hele mondvol, die meteen gelijk de speekselklieren van paddenstoelenliefhebbers in werking zal zetten.

Ingrediënten:

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

  • 1 sjalotje
  • olijfolie
  • 200 gr arboriorijst
  • 50ml droge witte rijst
  • 8 dl visbouillon
  • 600 gr roodbaarsfilet met vel
  • 10 gr dragon
  • 10 gr peterselie
  • 10 gr basilicum
  • 30 ml halfgeslagen slagroom
  • 100 gr eekhoorntjesbrood
  • 200 gr wilde cantharellen
  • 100 gr zeekraal
  • boter
  • 30 ml crème fraîche
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • zout en peper
Bereidingswijze:

1. Snipper het sjalotje en fruit deze in de olijfolie.
2. Voeg de risottorijst toe en bak deze even mee.
3. Blus af met de witte wijn en voeg een deel van de visbouillon toe, zodat de rijst net onderstaat.
4. Voeg, als de bouillon door de rijst is opgenomen, opnieuw een deel van de bouillon toe.
5. Grill intussen de roodbaarsfilet op de huidkant.
6. Leg de gegrilde vis in een ovenschaal met een beetje olijfolie eronder en zout. Plaats de schaal in de oven en laat de vis zes minuten zacht garen op een temperatuur van ca. 80°C.
7. Hak de kruiden en klop de slagroom lobbig.
8. Bak het eekhoorntjesbrood, de cantharellen en de zeekraal in boter en breng op smaak met zout en peper.
9. Doe, als de risotto beetgaar is, de room, crème fraîche en geraspte Parmezaanse kaas erdoor. Roer op het laatst de kruiden erdoorheen en schep de risotto op de borden. Leg hier de vis, de paddenstoelen en de zeekraal op.

Meer nieuwigheden:
grillpannen
spatels
dunschillers
Gepubliceerd op : 28 oktober 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6209)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6209) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
  • Chinoise
    De term 'chinoise' slaat op het snijden van ingrediënten in ruitvormpjes.
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :