nieuws

KEUKENTREND - Open keukens met herkenbare woonkamerelementen

De hedendaagse woning bestaat niet langer uit afgelijnde ruimtes met specifieke functies. De grenzen tussen de leefruimte en de keuken vervlakken meer en meer en worden steeds vaker opengetrokken tot een allesomvattend geheel.


KEUKENTREND - Open keukens met herkenbare woonkamerelementen
Open keukens zijn al jaren een trend. En die blijkt bovendien bijzonder lang stand te houden. Designelementen uit de woonkamer maken nu bovendien ook hun intrede in de keuken, waardoor de grenzen tussen de beide ruimtes steeds meer in elkaar overvloeien.

  Compacte ruimte met meerdere functies - Warendorf
Is het een keuken, dan wel een woonkamer, de grenzen tussen de beide ruimtes vervagen bij Warendorf in zo'n sterke mate dat de twijfel wel eens durft toe te slaan. Het grote wandmeubel herbergt de keukentoestellen, de zwevende kast aan de linkerkant voorziet de keuken van zijn belangrijkste keukenfuncties, waaronder de spoelbakzone, en aan de rechterkant wordt een dressoirkast in hetzelfde design geïntegreerd. In slechts een beperkte ruimte kan al heel wat, en hoe.
  Zwevende plankelementen als centraal element - Siematic
Het paneelsysteem van Siematic creeërt een overduidelijke brug tussen de keuken en de eetruimte, die slechts door het kookeiland gescheiden worden. Het design en de schikking van de legplanken hebben een woonkamerkarakter en zorgen voor een optisch rustige atmosfeer. De witte legplanken zijn bovendien even dik als het keukenwerkblad, wat de designelementen uit zowel de keuken als de leefruimte met elkaar verenigt.
  Kookeiland met geïntegreerde eettafel - Leicht
In deze keuken van Leicht neemt het werkeiland, samen met het elegante muurelement een dominante rol in. In de onderkasten aan de achterzijde van dit eiland is een verlaagd gedeelte aangebracht, een steunvlak voor de eettafel. De eettafel is in hetzelfde materiaal als de keukenfronten vervaardigd en wijst in een rechte hoek richting woonruimte.
  De kracht van herhaling - Alno
Alno gebruikt een zeer voor de hand liggende manier om een mooie overgang tussen de leefruimte en de keuken mogelijk te maken. In het meubilair van de woonruimte worden immers dezelfde materialen in dezelfde kleuren gebruikt als in de keuken, waardoor de beide ruimtes perfect op elkaar afgestemd zijn. De eettafel vormt een oase van rust,want die lijkt rechtstreeks uit de wand gehouwen te zijn.
  De kracht van herhaling² - Häcker
Ook Häcker begrijpt de kracht van herhaling. De elegante eiken fronten, die in het grote wandmeubel gebruikt worden, worden ook herhaald in het meubilair van de woonkamer. Op die manier slaag je er in één lijn door het ganse interieur te trekken. In het wandmeubel dat sterke gelijkenissen met woonkamermeubilair vertoont, wordt een keukenapparaat, hier een espressoapparaat, geïntegreerd zodat de directe link met de keuken behouden blijft.
  Grote wandkast tussen twee ruimtes - Schüller
Schüller maakt gebruik van een kookeiland om de fysieke grens tussen de keuken en leefruimte te verbreken. De kok van dienst blijft hierdoor ten allen tijde in contact met wat zich in de leefruimte afspeelt, aangezien zijn gezicht tijdens het koken die richting zal uitwijzen. Om de overgang van de keuken en de woonkamer niet te abrupt te laten verlopen, wordt tegen de gemeenschappelijke wand een wandmeubel geplaatst. Het blauwe kastgedeelte herbergt de oven, en maakt ontegensprekelijk deel uit van de keuken, terwijl het houten gedeelte meet woonkamerattitude uitstraalt. Twee ruimtes zitten hier in één meubel vervat ... .
  Leefkeuken met zitplaatsen - Ballerina
De term 'leefkeuken' is bij Ballerina nooit echt veraf. Het Duitse merk creëert in deze keuken ruimte voor het verorberen van een snelle hap of ontbijt aan het werkeiland. Tegen de wand wordt ook een zitelement geïntegreerd. Tijdens etentjes, maar ook gewone kooksessies, kan iedereen gezellig in de keuken komen kletsen met de kok van dienst.
  De kracht van herhaling³ - Rational
Rational combineert in deze 'Cult' keuken zowel een eiland, waaraan je ongestoord van een drankje en een hapje kan genieten, als een bijhorende eettafel. De beide elementen zijn uit een identiek materiaal, namelijk zaagruwe eik, vervaardigd. Op die manier wordt een mooi en rustig geheel bekomen.

Gepubliceerd op : 24 oktober 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=881 and a.id not in (6199)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=881 and a.id not in (6199) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
1 2 3 ... 8 volgende >>

laatste nieuws in keukens

meer nieuws in keukens
MAAK UW KEUZE IN KEUKENS :