nieuws

Spring slimmer om met energie dankzij nieuwe Samsung-toestellen

Samsung heeft op de IFA-beurs in Berlijn onder het motto “Smart Living” enkele innovatieve technologieën getoond die niet enkel de huishoudelijke taken vergemakkelijken, maar ook tegelijkertijd energie besparen.

Slim koelen met G-serie toestellen
Samsung zorgt in de nieuwe G-serie koelkasten en diepvriezers voor een merkwaardig feit: dankzij een slim design bieden deze toestellen tot 60 liter meer inhoud dan andere koelkasten en diepvriezers met dezelfde afmetingen.

Bovendien zorgt de Eco Slim-technologie ervoor dat de koeling op een energie-efficiënte manier gebeurt. De toestellen zijn uitgerust met enkele innovatieve systemen om energie te besparen, zoals de Digital Inverter Compressor en het Smart Eco System. Zeven slimme sensoren meten constant de temperatuur en de vochtigheid in het toestel en sturen vervolgens de compressor aan om meer te koelen of om energie te besparen. Hierdoor behoudt het toestel altijd de juiste temperatuur en koel je tegelijkertijd milieubewust. De koelkasten en diepvriezers uit de G-serie zijn te koop vanaf 749 euro.

Tot 70% energie besparen op je was
Naast milieuvriendelijke koelkasten brengt Samsung ook vernieuwingen aan in het gamma wasmachines. Binnen de Eco Bubble-lijn komt het bedrijf met een nieuwe wasmachine met een indrukwekkende capaciteit van 12 kilogram (€ 1099) en dit binnen de afmetingen van een standaard wasmachine.

De wasmachine is uitgerust met een Digital Inverter Motor, die krachtig, stil en energiezuinig is. De Eco Bubble-technologie, waarbij speciaal schuim aangemaakt wordt dat sneller in het wasgoed doordringt, zorgt ervoor dat je tot 70% energie kan besparen bij koud wassen.

Bovendien geeft het LCD-display aan welk wasprogramma de meeste energie bespaart. Een speciale sensor weegt hoe zwaar de lading in de wastrommel is en hoeveel water er nodig is om de was schoon te krijgen. Deze wasmachine maakt dus voor elke wasbeurt een aangepast programma aan. Dit toestel heeft het A+++-label.

Een stofvrije vloer met een druk op de knop
Samsung kwam op IFA 2011 ook met een nieuwe robotstofzuiger op de markt: de NaviBot S. Dankzij het verbeterde Visionairy Mapping Plus System en de vele sensoren baant de Navibot S zich handig een weg tussen je meubels en andere obstakels. Op die manier gaat minder energie verloren aan het zoeken naar een goed traject.

Even opmerkelijk is de Auto Dust Emptying-functie. Wanneer de stofzuiger geleegd moet worden, rijdt de NaviBot S terug naar het oplaadstation en ledigt zelf de ingebouwde stofzak in een grotere opslagruimte in het oplaadpunt. Ondertussen laadt het toestel op en maakt het zelf de zuigmond schoon.

Deze robotstofzuiger heeft een slank design meegekregen: het apparaat is slechts 8 cm hoog en is 10% kleiner dan zijn voorgangers. De NaviBot S is verkrijgbaar vanaf eind november en zal 799 euro kosten.

Gepubliceerd op : 29 september 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (6163)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (6163) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro