nieuws

Warendorf in zee met Piet Boon

Warendorf strikt opnieuw een toonaangevende designer. Na Philippe Starck volgt nu de Nederlander Piet Boon, die drie prachtig uitgepuurde keukens met een subtiel landelijk karakter aan het assortiment van de Duitse keukenbouwer toevoegt. ‘Piet Boon by Warendorf’ staat voor eerlijke, natuurlijke materialen en een uitgesproken luxueus karakter.

Warendorf komt opnieuw met een verrassend plot op de proppen. De Duitse keukenbouwer ging, na de succesvolle collaboratie met Philippe Starck, immers de samenwerking aan met de Nederlandse designer Piet Boon. Zijn voorliefde voor eerlijke materialen, natuurlijke texturen en verfijnde vormstudies vormen dan ook de basis van de keukencollectie ‘Piet Boon by Warendorf’.

De collectie bestaat uit drie verschillende keukenopstellingen in drie kleuren, die een tijdloos en functioneel karakter hebben, en vooral warmte en comfort uitstralen. In tegenstelling tot de experimentele keukens van Philippe Starck, die van het traditionele concept van de ingebouwde keuken afstappen, vormen de keukens van Piet Boon een baken van rust, een subtiel evenwicht tussen moderne en traditionele designelementen.

  • Stockholm is de allereerste keukenopstelling van 'Piet Boon by Warendorf'. Alle fronten en panelen worden hier op een gelijke hoogte in een frame geplaatst. De massiviteit van de eenvoudige, geometrische vormgeving is hierdoor doorbroken, maar daarenboven wordt ook het rustieke karakter, dat voornamelijk aan de zichtbare nerfstructuur van de fronten te wijten is, versterkt. De fronten zijn ook voorzien van een witte laklaag voor een 'cleane' look en feel. Het typische kleurengebruik vanuit Scandinavische interieurs vormt hier ontegensprekelijk de belangrijkste inspiratiebron.
  • Ook de tweede keukenopstelling, Original, heeft een eerder klassieke, landelijke uitstraling dankzij het gebruik van de eikenfineer geborstelde fronten, die bovendien van horizontale groeven voorzien zijn, de integratie van het fornuis en de aanwezigheid van de schouw. Het natuurlijke kleurenpalet staat in fraai contrast met het roestvrij staal van de gebruikte keukentoestellen, zijnde de wijnkast, koelkast en diepvriezer.
  • De derde keuken London is dan weer opgebouwd met greeploze fronten uit zwarte, geborstelde eikfineer. Met precies dezelfde opstelling wordt hier een volledig andere uitstraling gecreëerd, die bijzonder hedendaags en stedelijk aanvoelt. Piet Boon vatte de kern van wat de Londense metropool voor hem definieert samen, en wist het in deze vormentaal te vertalen.
Piet Boon is, zoals eerder vermeld, de tweede designer in rij die met Warendorf in zee gaat. Maar hij zal zeker niet de laatste zijn, zo wordt overigens ook door Thorsten Prée, CEO van Warendorf, benadrukt. "Door de samenwerking met creatieve geesten zoals Piet Boon blijft Warendorf vernieuwen. En dat zullen we blijven doen."

Meer nieuwigheden:
WARENDORF
keukens
Gepubliceerd op : 31 maart 2012 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=881 and a.id not in (6154)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=881 and a.id not in (6154) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
1 2 3 ... 8 volgende >>

laatste nieuws in keukens

meer nieuws in keukens
MAAK UW KEUZE IN KEUKENS :