nieuws

Dossier: Keukenmessen : Italiaans designerjasje voor Zwilling

Italiaans designerjasje voor Zwilling

De nieuwe messenlijn ‘Pure’ van Zwilling weet liefhebbers van design gegarandeerd te overtuigen met zijn puristische vormgeving. Het Duitse merk nam de Italiaanse designer Matteo Thun onder de arm die de messen als ‘licht en elegant in vorm en materiaal’ omschreef. Zwilling op zijn best.

Zwilling stelde de Italiaanse designer Matteo Thun aan om een nieuwe reeks messen te ontwerpen, die naast de perfecte snijkwaliteiten, ook nog eens van een hedendaags, doch elementair, design voorzien diende te worden.

  • Gestanst of gesmeed? Gesmeed uit één enkel stuk staal, voor een perfecte geometrische vorm.
  • Materiaalkeuze van het lemmet? Het lemmet is vervaardigd uit een speciale staalformule, exclusief voor Zwilling, waarbij chroom en koolstof enerzijds de roestbestendigheid en anderzijds de hardheid van het materiaal gaan optimaliseren. Om de perfecte hardheidsgradatie te bekomen, worden de lemmeten bovendien ook nog eens veredeld door een speciaal ijshardingsproces Friodur. De lemmeten worden eerst verhit tot 1000°C, daarna afgekoeld tot op kamertemperatuur, vervolgens gehard op - 70°C en tenslotte nog eens verhit tot een temperatuur net onder 300°C. Ook de elasticiteit wordt hierdoor bevorderd. Met een hardheid tussen 56 - 58 HRC.
  • Handvat?De gebogen handbeschermer en ergonomische antislipgreep van zwarte kunststof maken het comfort compleet.
Bedrijfsinformatie? Zwilling J.A. Henckels is in 1731 in Solingen in Duitsland opgericht. Ondertussen is het Duitse merk uitgegroeid tot een merknaam met wereldfaam op het vlak van messen, scharen en keukengerei. De producten van het merk worden dan ook in meer dan honderd landen te koop aangeboden en de verschillende messenreeksen spelen dan ook allemaal stuk voor stuk in op de noden van de veeleisende kok, professioneel en/of amateur. Zijn grote succes heeft het te danken aan zijn speciale staalformule, zijn precieze smeedproces en een optimaal hardingsprocédé. Met als resultaat: messen die hard, flexibel, scherp en corrosiebestendig zijn.

Tot de reeks behoren? Heel wat messen, in verschillende formaten, met of zonder kuiltjes. Uiteraard is deze reeks ook uitgebreid met messenblokken om jouw lievelingsmessen mooi op te bergen.

Schil-en garneermes (8 cm - 10 cm) < € 44,50
Universeel mes (13 cm) < € 49,50
Vleesmes (16 cm – 20 cm) < € 59,50 – 66,50
Koksmes (16 cm – 20 cm) < € 69,50 – 79,50
Koksmes, breed lemmet (16 cm) < € 74,50
Broodmes (20 cm) < € 69,50
Steakmes (12 cm) < € 46,50
Uitbeenmes (14 cm) < € 57,50
Fileermes (18 cm) < € 62,50
Santokumes (14 cm – 18 cm) < € 69,50 - 79,50
Santokumes met kuiltjes (14 cm – 18 cm) < € 74,50 - 84,50
Santokumes, volle krop (18 cm) < € 79,50
Meer nieuwigheden:
ZWILLING
messensets
Dossier: Keukenmessen : Italiaans designerjasje voor Zwilling


Gepubliceerd op : 28 augustus 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Keukenmessen

Het koksmes van een chef is zijn meest gevreesde én geadoreerde wapen, en ook wij blijken niet ongevoelig voor de charmes van ons lievelingsmes. In het messendossier pluizen we dan ook het één en ander uit over messen en bespreken we de nieuwste messenreeksen die momenteel worden aangeboden.Dossier: Keukenmessenselect distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6039 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6039 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :