nieuws

Dossier: Keukenmessen : Frans vakmanschap & Brits design

Frans vakmanschap & Brits design

Het Franse Nogent*** zet in op design en strikte daarvoor de Britse designer Sebastian Conran. De messenreeks ‘Profile’ getuigt dan ook van Frans vakmanschap in combinatie met een stijlvolle, hedendaagse vormgeving.

Nogent levert op het vlak van de productie van messen puur vakmanschap af. De Britse designer Sebastian Conran weet dan weer als geen ander aan welke voorwaarden een hedendaags designobject dient te voldoen. Een samenwerking tussen deze beiden resulteerde dan ook in het perfecte huwelijk.

  • Gestanst of gesmeden? De messen zijn gestanst, niet gesmeden, om een licht en gemakkelijk hanteerbaar mes te creëren.
  • Materiaalkeuze voor het lemmet? Het lemmet is vervaardigd uit hoogwaardig staal, met een hoge koolstofconcentratie, wat de hardheid van het mes ten goede komt: 56 à 58 HRC. Het mes is ook zeer goed bestand tegen oxidatie en slijtage. Het lemmet ondergaat tijdens het productieproces bovendien ook een exclusieve behandeling, waardoor het voorzien wordt van maar liefst 4 tandjes per millimeter, voor een vlijmscherp resultaat. Vergis je echter niet, deze tandjes zijn praktisch onzichtbaar voor het blote oog, en niet te vergelijken met de snijkwaliteiten van een gewoon, getand mes. Dit mes snijdt net als alle andere kwaliteitsvolle messen moeiteloos overal doorheen.
  • Handvat? Het handvat is vervaardigd uit witte polyamide en PEFC gelabeld walnoothout, wat het geheel een bijzonder hedendaagse look geeft. Het mes is ook bijzonder licht. Het handvat wordt over de angel - de verlenging van het lemmet in het handvat - heen geschoven en zorgt voor een naadloze overgang tussen handvat en lemmet. Hierdoor kunnen vuilresten zich nergens aan vasthechten. De angel werd hier bovendien verlengd zodat het gewicht van de verschillende materialen beter verdeeld wordt en het mes perfect uitgebalanceerd is.
Bedrijfsinformatie? Het Franse stadje Nogent mocht zich de afgelopen drie eeuwen de bakermat van het Franse bestek - en chirurgische instrumenten - noemen. Vlakbij dit stadje, meer bepaald in Biesles, is dan ook het productiecentrum van het merk Nogent *** gelegen. Een messenfabrikant die dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen, een indrukwekkend machinepark en hooggekwalificeerd personeel een goede naam in de sector heeft opgebouwd. Dertig procent van de volledige productie wordt overigens geëxporteerd, voornamelijk naar landen zoals Duitsland, Zwitserland, Spanje en de Verenigde Staten. En sinds 2010 ook naar België.

Tot de reeks behoren? Zeven verschillende messen, die per stuk beschikbaar zijn of in een cadeaubox. Het gaat om een steakmes, broodmes, santokumes, chefmes, vleesmes, universeel mes en officemes.

Santokumes - 06005U < € 66
Chefmes - 06004U < € 66
Vleesmes - 06003U < € 60
Universeel mes - 06002U < € 44
Officemes - 06001U < € 40
Broodmes - 06006U < € 60
Steakmes - 06007U < € 44
Meer nieuwigheden:
NOGENT
messensets
Dossier: Keukenmessen : Frans vakmanschap & Brits design


Gepubliceerd op : 25 augustus 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Keukenmessen

Het koksmes van een chef is zijn meest gevreesde én geadoreerde wapen, en ook wij blijken niet ongevoelig voor de charmes van ons lievelingsmes. In het messendossier pluizen we dan ook het één en ander uit over messen en bespreken we de nieuwste messenreeksen die momenteel worden aangeboden.Dossier: Keukenmessenselect distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6039 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6039 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen
  • PFOA's
    PFOA's of voluit Perfluoroctaanzuren, zijn schadelijke stoffen die een hulpstof vormen bij de productie van teflon. Deze stof is bijzonder milieuonvriendelijk, kan bij contact met andere stoffen een beschadiging veroorzaken...
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :