nieuws

Dossier: Keukenmessen : Duitse kwaliteit in klassiek design

Duitse kwaliteit in klassiek design

Scherpe messen van Duitse kwaliteit in een klassiek design. Met ‘Classic Ikon’ van Wüsthof haal je kwaliteitsvolle messen in huis, die een hele schare aan nationale en internationale meesterchefs - en hobbykoks natuurlijk - al ettelijke jaren onovertroffen snijplezier bezorgen.

Nieuwe messen snijden altijd scherp, zo luidt ook het bekende gezegde, maar de messen van Wüsthof blijven ook bijzonder lang scherp dankzij de geavanceerde slijptechniek 'Precision Edge Technology'. Het Duitse merk leeft dus op het scherpst van de snede.

  • Gestanst of gesmeed? Gesmeed uit één enkel stuk.
  • Materiaalkeuze voor het lemmet? Het lemmet is vervaardigd uit staal waaraan chroom, vanadium en molybdeen is toegevoegd. Chroom zal de vorming van roest helpen tegen te gaan en een positieve invloed op de duurzaamheid van de snijrand uitoefenen. Molybdeen zal slijtage voorkomen terwijl vanadium de hardheid van het lemmet en de langdurige scherpte ten goede zal komen. Het mes werd gehard tot 58 HRC. De messen beschikken over een hogere initiële scherpte, zo bevestigen actuele snijtests van de Forschungsgemeinschaft Werkzeuge und Werkstoffe, én ze behouden hun scherpte ook aanzienlijk langer. Dit dankzij PEtec, of Precision Edge Technology, een specifieke slijptechniek waarbij de messen voor het slijpen met een laser gemeten worden, en de exacte slijphoek vervolgens door computerprogramma’s berekend wordt. Het slijpen gebeurt door middel van precisierobots, die de messen over een natte steen heen en weer halen, om uiteindelijk de sneden van de messen aan een speciale schijf te polijsten.
  • Handvat? Het handvat bestaat uit zwarte greepdelen uit kunststof, die volledig naadloos aan het mes bevestigd zijn door middel van drie klinknagels. Hierdoor kunnen vuilresten zich niet gaan vasthechten. Het mes ligt goed in de hand en is perfect uitgebalanceerd.
Bedrijfsinformatie? De messen van Wüsthof worden stuk voor stuk in Solingen, in Duitsland, geproduceerd. Het Duitse bedrijf is al sinds 1814 werkzaam als producent van gesmeden messen, en staat dan ook bekend om zijn oerdegelijke kwaliteit, die onlosmakelijk met Duitse messenproducenten geassocieerd wordt. Ondertussen is het familiebedrijf al in de bekwame handen van de zevende generatie, Harald Wüsthof, en het assortiment van dit merk is doorheen de jaren opgelopen tot ongeveer 350 messen met daarbij nog eens een uitgebreid scala aan messenblokken, keukentools, snijplanken en scharen. Wüsthof is bovendien de vaste partner van het Duitse Nationale Chef’s Team, het ultieme eerbetoon voor dit Duitse merk.

Tot de reeks behoren? Deze reeks is bijzonder uitgebreid, met meer dan twintig stuks. Ideaal voor de kookliefhebber, die graag een uitgebreide messenlijn voorhanden heeft

Uitbeenmes < € 76,20
Chefmes < € 86,50
Fileermes < € 88,70
Santokumes < € 103
Zalmmes < € 105
Meer nieuwigheden:
WüSTHOF
messensets
Dossier: Keukenmessen : Duitse kwaliteit in klassiek design


Gepubliceerd op : 26 augustus 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Keukenmessen

Het koksmes van een chef is zijn meest gevreesde én geadoreerde wapen, en ook wij blijken niet ongevoelig voor de charmes van ons lievelingsmes. In het messendossier pluizen we dan ook het één en ander uit over messen en bespreken we de nieuwste messenreeksen die momenteel worden aangeboden.Dossier: Keukenmessenselect distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6039 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6039 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen
  • Aanbraden
    Het aanbraden van vlees is het rondom dichtschroeien en bruin laten kleuren.
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :