nieuws

Keramisten en sterrenchefs ontwikkelen serviezen voor Serax

Het Belgische Serax kan deze zomer uitpakken met drie opvallende serviescollecties. Voor elke reeks sloegen een Belgische keramist en gerenommeerd topchef de handen in elkaar, waarbij verrassend design gepaard gaat met de vakkundige toets van een meesterchef.

Het mag gezegd zijn: de samenwerking tussen een meester in het koken en een meester in de keramiek resulteert in een meesterlijke tafelcollectie. Drie heel verschillende lijnen, maar elk met een hoog designgehalte, gepaard met een uitstekende kwaliteit en hoog gebruiksgemak. Serax, nu al meer dan 20 jaar actief in de ontwerp- en productiewereld van unieke decoratiestukken, kan opnieuw uitpakken met een geslaagd concept en knappe resultaten.

De Franse maître d'hôtel Michel Bras laat zich samen met Roos Van de Velde, een Belgische kunstenares die wereldwijd bekendheid geniet omwille van haar frêle keramiekwerk, inspireren door de natuur. Beiden vonden elkaar snel, omdat ze allebei de mosterd uit de natuur halen. Het resultaat is een opvallende collectie bestaande uit zeven borden, genaamd Set de Sept. De typische organische vormgeving vertoont duidelijk de hand van Roos Van de Velde, terwijl de praktische accentjes in de zeven kleuren van de regenboog op de rand van het bord een subtiele toets zijn van de heer Bras. Op die manier maakt de chef het servies herkenbaar, terwijl het strakke vierkantje tevens een strak en contrasterend detail is ten opzichte van de vrijelijke vormgeving.

Belgische designer van het jaar 2007 Nedda El-Asmar ontwikkelde samen met de in Frankrijk gestrande sterrenchef Wout Bru Sastrugi. Dit is Russisch voor harde sneeuwduinen, een verwijzing naar de typische glooiing van het Antarctische poollandschap en de perfecte synopsis van het servies. De rand van elk element uit de lijn loopt namelijk lichtjes schuin omhoog naar één kant, zodat het lijkt of de gure noorderwind het keramiek zo heeft gevormd. Heel natuurlijk, maar tevens ook erg uitgepuurd, wat de collectie een hedendaagse look geeft. El-Asmar ontwierp eerder al het zuidpoolservies voor het Princess Elisabethstation, de Belgische wetenschappelijke basis op Antarctica, en bewijst nog maar eens haar kunde.

Keramiste Ann Van Hoey is zoveel meer dan 'Mevrouw Mark Uytterhoeven'. Samen met Peter Goossens ontwierp ze Geometry, waarin haar liefde voor geometrische vormen en lijnenspel straalt in eenvoud. De Belgische chefkok voegt een subtiel vinkje toe, een elegante knipoog die de extreem strakke vormgeving aangenaam doorbreekt. Het sierlijke en uitgepuurde design laat je kleurrijke gerechten en experimenten met texturen ten volle tot hun recht komen. Een gevarieerde en uitgebreide collectie die in de moderne keuken zeker niet zal misstaan.

Meer nieuwigheden:
serviezensets
Gepubliceerd op : 20 september 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (6093)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (6093) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws

laatste nieuws in table

meer nieuws in table