nieuws

Dossier: Keukenmessen : Japanse messenreeks met exceptioneel handvat

Japanse messenreeks met exceptioneel handvat

Fan van de Japanse keuken en kookmethodes? Dan is de messenreeks 'Wasabi' net wat jij nodig hebt om je in oosterse sferen te begeven. Deze reeks beschikt niet enkel over een uitgebreid messenaanbod, zoals debamessen, maar is bovendien ook voorzien van een atypisch handvat, dat een optimale hygiëne garandeert.

De manier waarop het heft van deze 'Wasabi' messen aan het lemmet wordt bevestigd, wijkt af van de traditionele Japanse messen. Bij deze messen omsluit het heft het staal immers volledig, zodat etensresten zich niet kunnen vasthechten en het lemmet niet kan loskomen. Dit garandeert een grotere gebruiksvriendelijkheid en een langere levensduur.

  • Gestanst of gesmeed? Deze Japanse messen worden gesmeed. De kennis en kunde van de Japanse smeedkunst gaat terug tot bij de productie van samoeraizwaarden. De gemeenzame noemer van kwaliteit en perfectie, resulterend in een extreme hardheid, zijn troeven die Kai nog steeds ten volle kan uitspelen.
  • Materiaalkeuze voor het lemmet? Het lemmet is vervaardigd uit hoogwaardig gepolijst edelstaal met een hardheid van 58±1 HRC. De gepolijste afwerking oogt bijzonder glad en luxueus. Het geeft de messen die karakteristieke oosterse uitstraling, die in jouw wereldkeuken niet kan ontbreken. Het lichte en ultrascherpe lemmet is dan ook bijzonder geschikt voor het experimenteren met de kunstige Japanse keuken, zoals met sushi of sashimi.
  • Handvat? Bij traditionele Japanse messen wordt het handvat over de angel van het mes heen geschoven, dit is hier echter niet het geval. Het heft omsluit het lemmet immers in zijn geheel, zodat het niet los kan komen van het heft en zodat etensresten zich nergens aan kunnen vasthechten. Het handvat is vervaardigd uit een bijzondere combinatie van polypropyleen en bamboepoeder, speciaal ontwikkeld voor deze messenreeks. Polypropyleen is een kunststof die tot één van de milieuvriendelijkste van zijn soort behoort, aangezien de thermoplast via een heel eenvoudig proces gemaakt en gerecycleerd kan worden. Het bamboepoeder heeft antibacteriële eigenschappen en zorgt voor een optimale hygiëne.
Bedrijfsinformatie? Met een geschiedenis die teruggaat tot het begin van de twintigste eeuw, kan het in Tokio gevestigde Kai zich beroepen op een zorgvuldig opgebouwde materialenkennis en ongelooflijke kennis van de smeedkunst, het samoeraitijdperk waardig. Met een credo als 'de toekomst ontwerpen met messcherpe technologie' is het dan ook duidelijk waar het bedrijf zijn succesformule vandaan haalt. Een geslaagde mix van toekomstgericht denken, onderbouwde technologie en research en een duidelijk inzicht in traditie en design zijn de troeven die Kai op tafel kan leggen.

Tot de reeks behoren? In totaal zo'n veertien verschillende messen, waaronder naast de meest voorkomende chefmessen en universele messen, ook nog een aantal bijzondere exemplaren. Zoals het debames, ideaal voor het hakken van groenten of het schoonmaken van vis of het yanagibames, een lang enkelzijdig geslepen mes dat vooral voor het versnijden van sushi en sashimi van pas zal komen.

Universeel mes - 6715U < € 39,50
Chefmes - 6720C < € 47,50
Officemes - 6710P < € 38,50
Santokumes - 6716S < € 44,50
Makirimes - 6716N < € 44,50
Meer nieuwigheden:
KAI
messensets
Dossier: Keukenmessen : Japanse messenreeks met exceptioneel handvat


Gepubliceerd op : 1 juni 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Keukenmessen

Het koksmes van een chef is zijn meest gevreesde én geadoreerde wapen, en ook wij blijken niet ongevoelig voor de charmes van ons lievelingsmes. In het messendossier pluizen we dan ook het één en ander uit over messen en bespreken we de nieuwste messenreeksen die momenteel worden aangeboden.Dossier: Keukenmessenselect distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6039 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6039 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen
  • Deba
    DEBA is een schattig en dapper stuk. De vertaling? Naar voren staand lemmet. Traditioneel wordt dit mes als een kleine bijl gebruikt. Daarom bezit de Deba ook een krachtig en breed lemmet dat éénzijdig geslepen is. Met...
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :