nieuws

Dossier: Keukenmessen : Kleurrijke messenreeks uit vooruitstrevend keramiek

Kleurrijke messenreeks uit vooruitstrevend keramiek

Handvaten in vrolijke kleurtjes en een vlijmscherp lemmet uit witte keramiek. Dat moet de Color Series van Kyocera wel zijn. Het beperkte, maar praktische messengamma is dan ook de ideale startersreeks voor de kookliefhebber of een leuke uitbreiding op jouw reeds bestaande messencollectie.

De Color Series van Kyocera zien er niet alleen leuk uit in fel rood, oranje, geel, groen en blauw, de materialen waaruit de messen zijn samengesteld, staan in voor een meer dan kwaliteitsvol en gebruiksvriendelijk product. De combinatie van een ecologisch handvat uit kunststof en ultrascherp, maar vederlicht keramisch lemmet zal vooral ons vrouwelijk publiek met een passie voor koken zeker niet koud laten.

  • Gestanst of gesmeed? Geen van beide, deze terminologie kan immers niet toegepast worden op keramische messen. De lemmeten worden aan de hand van mallen gemaakt, waarbij het zirconiapoeder onder hoge druk samengeperst wordt en de mallen vervolgens enkele uren in een hete oven geplaatst worden.

  • Materiaalkeuze voor het lemmet? Keramiek is een uitermate geschikt materiaal voor de toepassing in de keuken. Het kan namelijk helemaal niet gaan roesten, het geeft geen smaak af, het ligt vederlicht in de hand en het blijft zeer lang scherp. Keramiek staat op de hardheidsschaal van Mohs bovendien net onder diamant. Dit materiaal kan in tegenstelling tot staallegeringen niet in Rockwell uitgedrukt worden, aangezien de hardheid bij deze meting gemeten wordt door een diamantnaald in het metaal te drukken, wat hier niet mogelijk is. Het lemmet kan bijgevolg enkel door een diamanten slijpsteen geslepen worden, maar gaat tegelijk ook tot 15 maal langer mee dan RVS, zo wijzen tests van het onafhankelijke CATRA (Cutlery and Allied Trades Research Association) uit. Naast de onevenaarbare scherpte van het lemmet is het materiaal ook chemisch inert, zodat er geen reacties ontstaan met bepaalde voedingsstoffen en, zoals hierboven reeds vermeld, het geeft dus helemaal geen kleur of smaak af. Het uiterst gladde oppervlak van het lemmet weerstaat bacteriën moeiteloos, is heel gemakkelijk te onderhouden en snijdt gemakkelijk doorheen de zelfs meest delicate voedingswaren, zoals bijvoorbeeld zalm. Ook het gewicht van het lemmet zal menigeen verbazen: de lichte hantering werkt heel flexibel, wat de messen uitstekend maakt voor het snijden van groenten, fruit en vlees. Uitermate geschikt als aanvulling op je klassieke messenassortiment.
  • Handvat? De handvaten van de Color Series messen zijn vervaardigd uit polypropeen, één van meest milieuvriendelijke kunststoffen op de markt. Deze thermoplast heeft een eenvoudig productie- en afvalproces, wat hem heel aantrekkelijk maakt in de wereld van ecodesign. Het handvat behoort tot de Ergonomic Type Knives, en is bijgevolg specifiek ontworpen voor een groter ergonomisch comfort.
Bedrijfsinformatie? Kyocera Coorporation, de overkoepelende organisatie achter de globale Kyoceragroep, werd in 1959 in Kyoto, Japan opgestart met de bedoeling innovatieve en kwaliteitsvolle producten op de markt te brengen. Deze strategie deed het bedrijf uitgroeien tot een internationale en gevarieerde wereldfirma. In 1985 begon het bedrijf met de nationale verkoop van keramische messen, waarna het ook Amerika en uiteindelijk Europa kon overtuigen van de troeven van dit hoogwaardige materiaal. Momenteel gaan er jaarlijks meer dan 500.000 Kyoceramessen over de toonbanken, wat uiteraard wijst op - verdiend - succes.

Tot de reeks behoren? De messenreeks is behoorlijk beperkt, wat voornamelijk komt door het feit dat keramische messen eerder een aangename aanvulling vormen op jouw reeds bestaande messenpakket. Deze messen zijn perfect voor het versnijden van fruit, groenten en vlees (zonder beenderen). Voor het wrikken, ontbenen en snijden van bevroren producten kan je nog steeds beter traditionele messen uit staal gebruiken.

Officemes - 7,5 cm < € 29,50
Chefmes - 16 cm < € 88
Trancheermes - 18 cm < € 99
Santokumes - 14 cm < € 66
Nakirimes - 15 cm < € 99
Meer nieuwigheden:
KYOCERA
messensets
Dossier: Keukenmessen : Kleurrijke messenreeks uit vooruitstrevend keramiek


Gepubliceerd op : 24 augustus 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Keukenmessen

Het koksmes van een chef is zijn meest gevreesde én geadoreerde wapen, en ook wij blijken niet ongevoelig voor de charmes van ons lievelingsmes. In het messendossier pluizen we dan ook het één en ander uit over messen en bespreken we de nieuwste messenreeksen die momenteel worden aangeboden.Dossier: Keukenmessenselect distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6039 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6039 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen
  • Officemes
    Een officemes is een schilmesje, ook geschikt voor het versnijden van kleinere groenten (versnipperen van uien, schillen van fruit of groenten, ...)
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :