nieuws

Dossier: Keukenmessen : Technologisch hoogstandje bij Tarrerias-Bonjean

Technologisch hoogstandje bij Tarrerias-Bonjean

Het Franse merk Tarrerias-Bonjean, gekend voor zijn knappe messenwerk, overtroeft zichzelf nog maar eens met het opvallende 'Furtif' messengamma. Het strakke zwarte design met een knipoog naar de Japanse papiervouwkunst - origami - oogt niet alleen uitzonderlijk, de messen herbergen ook een speciale aandacht voor hoogwaardige materiaalkeuzes en een messcherp oog voor detail in de eindafwerking.

Furtif getuigt van een uitstekende samengang tussen looks en functionaliteit. Zo is er de zwarte afwerking van deze gewaagde messenreeks, die niet alleen perfect past bij een strak minimalistisch keukeninterieur. Het is namelijk ook een teflonlaagje met antikleefeigenschappen die ervoor zorgt dat reepjes vlees, vis of versgehakte kruiden niet aan het lemmet blijven plakken.

  • Gestanst of gesmeed? Op extreem hoge temperaturen met uitgesneden, zodat de messen een uitzonderlijk lange levensduur kunnen garanderen.
  • Materiaalkeuze voor het lemmet? Lemmet voorzien van een antikleefbekleding, zodat spijzen geen kans krijgen om te blijven kleven en je hinderen bij het snijden of hakken. Het hoogwaardige inox waaruit het lemmet vervaardigd is, wordt thermisch behandeld onder temperaturen van meer dan 1000°C, zodat het staal een zeer hoge hardheid en langere levensduur krijgt. De snede wordt op computergestuurde wijze geslepen, waardoor de precisie van het mes exceptioneel genoemd mag worden. Met een dikte van 3 mm voor de grote lemmeten en 2,5 mm voor de kleinere.
  • Handvat? Eveneens vervaardigd uit inox, zodat de messen een strak en naadloos geheel vormen. Etensrestjes kunnen zich op die manier onmogelijk vasthechten, waardoor de messen gemakkelijk zijn in onderhoud en instaan voor de gewenste hygiëne. Dankzij het zwarte teflonlaagje zal je, ondanks natte of enigszins vette vingers toch nog voldoende grip op het mes kunnen behouden. Een stijlvolle knipoog naar de origamikunst.
Bedrijfsinformatie? Tarrerias-Bonjean mag gerust Franse marktleider genoemd worden op het vlak van bestekken. De 12000m² oppervlakte aan ateliers is goed voor een productie van 150.000 stuks per dag. De heldere strategie om elk voorwerp van concept tot eindproduct zelf te ontwikkelen, heeft het bedrijf duidelijk geen windeieren gelegd. Dankzij deze volledige controle kan TB beroepen op heel wat knowhow voor een hoogwaardig resultaat. Technologisch onderzoek, waarbij op zoek gegaan wordt naar nieuwe materialen en het uitbuiten van hun kwaliteiten, wordt door het bedrijf hoog in het vaandel gedragen. Zo kunnen ze een blijvende goede prijs-kwaliteitsverhouding waarmaken.

Tot de reeks behoren? Een zevental messen, die tot de meestgebruikte messen behoren, zoals een chefmes, vleesmes, schilmes, santokumes, steakmes en fileermes.

Fileermes - 6041743150 < € 67
Steakmes - 6041743185 < € 65
Santokumes - 6041743160 < € 104
Schilmes - 6041743140 < € 59,90
Vleesmes - 6041743170 < € 108
Chefmes - 6041743180 < € 112
Meer nieuwigheden:
TARRERIAS BONJEAN
messensets
Dossier: Keukenmessen : Technologisch hoogstandje bij Tarrerias-Bonjean


Gepubliceerd op : 30 augustus 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Keukenmessen

Het koksmes van een chef is zijn meest gevreesde én geadoreerde wapen, en ook wij blijken niet ongevoelig voor de charmes van ons lievelingsmes. In het messendossier pluizen we dan ook het één en ander uit over messen en bespreken we de nieuwste messenreeksen die momenteel worden aangeboden.Dossier: Keukenmessenselect distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6039 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6039 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :