nieuws

Dossier: Keukenmessen : Punctuele precisie bij de G-series van Global

Punctuele precisie bij de G-series van Global

Global combineert in zijn G-series een aantrekkelijk, doch functioneel design met de voordelen die onlosmakelijk verbonden zijn met de eeuwenoude en ongeëvenaarde Japanse smeedkunst.

Deze messenreeks scoort vooral door haar gepatenteerde Cromova 18 staal, een staalsoort met een hoge hardheid en grote roestbestendigheid. De geperforeerde handgreep, ontworpen door Komin Yamada, veroorzaakte een ware furore in 1985. Niet enkel omwille van het aantrekkelijke revolutionaire design, maar ook omdat het een betere hygiëne garandeert. De G-series vormt met maar liefst 43 stuks een uitgebreid gamma aan standaardmessen die zowel door de professionele chef als de hobbykok zeer geapprecieerd worden.

  • Gestanst of gesmeed? Gesmeed, om een professionele kwaliteit te garanderen.
  • Materiaalkeuze voor het lemmet? Het lemmet is vervaardigd uit hoogwaardig 'Cromova' staal, een specifieke legering uit chroom, nikkel en koolstof, aangevuld met molybdeen en vanadium. Deze messen zijn bijzonder hard, met een hardheid tussen 56 en 58 HRC, terwijl het doorsnee Europese mes een hardheid heeft tussen 52 en 55 HRC. Deze messen worden geslepen aan een kleinere slijphoek dan de Europese - typerend voor de Japanse messenslijptechniek. De messen mogen niet in de vaatwasser wegens condens en het bijhorende verhoogde risico op roest, maar worden best gereinigd in een warm sopje of simpelweg onder de warme kraan, om ze nadien zo snel mogelijk af te drogen.
  • Handvat? Global is van mening dat een heft uit één massief stuk niet het meest optimale resultaat voor het uitbalanceren van een mes betekent. Het handvat is dan ook vervaardigd uit twee schilden - uit Cromova - die samen tot één heft gevormd worden én aangevuld worden met zand, zodat het mes een goede balans krijgt en gemakkelijk te hanteren is. Uiterst ergonomisch is tevens het unieke puntjesreliëf in het handvat, dat ervoor zorgt dat vet en water geen vrij spel krijgen. Bovendien brengt dit ook een antislipwerking met zich mee. Het handvat is ook niet voorgevormd, zodat je het naargelang eigen wens kunt vasthouden.
Bedrijfsinformatie? De Global keukenmessen ontstonden toen ontwerper Komin Yamada in 1985 een vernieuwende messenreeks ontwierp voor Yoshikin, messenfabrikant in Niigata, Japan. Het gamma moest een eigentijds karakter krijgen, dat zowel professionele gebruikers als hobbykoks zou aanspreken. Het gestroomlijnde en naadloze design, de hoogstaande kwaliteit van de materialen, de optimale uitbalancering en het ergonomisch comfort lieten die missie met vlag en wimpel slagen. Global is intussen uitgegroeid tot een vaste waarde in de messenwereld met een klantenbestand in maar liefst 95 landen en streken. Ook het assortiment groeide evenredig mee, van zestien tot meer dan honderd messen en aanverwante producten.

Tot de reeks behoren? Heel wat messen, op zijn minst gezegd, want de reeks bestaat uit maar liefst 43 verschillende stuks. Er zijn ook een aantal accessoires verkrijgbaar, die overigens voor alle messenreeksen kunnen gebruikt worden, zoals een wetsteen of waterslijper.

Prijzen vanaf € 89,95
GLOBAL
Meer nieuwigheden:
messensets
Dossier: Keukenmessen : Punctuele precisie bij de G-series van Global


Gepubliceerd op : 22 augustus 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Keukenmessen

Het koksmes van een chef is zijn meest gevreesde én geadoreerde wapen, en ook wij blijken niet ongevoelig voor de charmes van ons lievelingsmes. In het messendossier pluizen we dan ook het één en ander uit over messen en bespreken we de nieuwste messenreeksen die momenteel worden aangeboden.Dossier: Keukenmessenselect distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6039 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6039 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :