nieuws

Fill-Play-Drink: blender op kindermaat

Een namiddag in het park, een verfrissende smoothie in de hand en een kind met een basketbal. Meer had studente Roseanne de Bruin uit Nieuw-Zeeland niet nodig als inspiratiebron voor haar Smoobo, een stuiterende blender die haar alvast een plaatsje bezorgde in de finale van de internationale Electrolux Design Lab 2011 Award. Food is fun!

Het is een gestage trend in de designwereld: toestellen worden alsmaar toegankelijker voor minder voor de hand liggende doelgroepen. De Smoobo bewijst dat dit op een eenvoudige maar geniale manier mogelijk is. De combi van een pedagogisch ondersteund ontwerp en een olijk jasje leert kinderen niet enkel op een speelse manier omgaan met gezonde voeding, het zet hen bovendien aan om deel te nemen aan het keukengebeuren. De handige, ergonomische blender kan trouwens gerust mee op reis of in de wagen, waarbij je kan gaan experimenteren met elk ingrediënt dat binnen bereik is. Op die manier beantwoordt de stuiterende blender op een boeiende, gevarieerde manier aan het ‘Intelligent Mobility’ thema van de Electroluxwedstrijd.

Roseanne de Bruin testte haar Smoobo op de specifieke jonge doelgroep om te zien of kinderen door het toestel aangetrokken werden om ermee te spelen, en of ze de functie ervan begrepen. Daarnaast hield ze ook rekening met de input van volwassenen, om het design te verfijnen en optimaliseren. Voor de zoektocht naar de juiste materiaalkeuze had de ontwerpster als doel haar duurzame concept nog verder te ondersteunen. De binnenkant van de Smoobo is vervaardigd uit gerecycleerde ABS kunststof voor een stevige en waterdichte blender. Voor de buitenkant gebruikt ze in plaats van gerecycleerd rubber de polybutaanversie, die uiterst lang meegaat en gemakkelijker te produceren valt.

Wat ons vooral aanspreekt in dit uitzonderlijke keukenattribuut, is de eenvoud van het ontwerp en het unieke voorkomen. De consument kiest zelf naar eigen smaak een kleur, waarbij de grappige, licht transparante vorm van de bal uren fun garandeert. De Smoobo werkt bovendien op kinetische energie, zodat zowel klein als groot bewust meewerken aan een beter omgaan met het milieu. Ludiek én leerrijk, dit grappige maar geniale huishoudspeeltje.

Electrolux Design Lab Award? Deze internationale wedstrijd is een uiterst belangrijk opstapje voor studenten design en productontwikkeling. De 8 finalisten dienen op 7 september hun project voor te leggen tijdens de live Room Home Intelligence Conference in Londen aan een jury die de top van de designwereld vertegenwoordigt. Zo is er de bekroonde Cecilia Manz, die reeds exposeerde op geroemde tentoonstellingen zoals in het MoMa New York en het Vitra Design Museum in Finland. Zij wordt vervoegd door Hayes en James Slade, een architectenduo dat deel uitmaakt van het Ordos 11 team voor een grensverleggend project in Mongolië en dat reeds te zien was op onder meer de Biennale van Venetië. Henrik Otto sluit als Senior Vice President van het designteam van Electrolux het rijtje af. Hij gaat na of de designers aan de hoofdgedachte van zijn bedrijf - de 'Thoughtful Design' strategie - beantwoorden, een leuze die Electrolux reeds meerdere Red Dot-awards en andere in de wacht liet slepen. De felbegeerde prijs bedraagt 5000 euro en 6 maanden betaalde stage binnen een van de designcentra. De tweede prijs bedraagt 3000 euro, de derde 2000 euro.

DIT PRODUCT WORDT NIET TE KOOP AANGEBODEN. Het gaat om een inzending voor de designwedstrijd van Electrolux .

Meer nieuwigheden:
blender
Gepubliceerd op : 5 augustus 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (6062)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (6062) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro