tips

Waarop letten bij de aankoop van een koffiemachine?

Koffie maken is evident, maar een koffiemachine aanschaffen niet altijd. Lees eerst deze tips voor je een toestel aankoopt.


Waarop letten bij de aankoop van een koffiemachine?
Tips Koffiemachines

TYPES
Warmhoudplaat De koffiekan (uit inox of glas) bevindt zich op de warmhoudplaat, die de temperatuur van de koffie stabiel houdt. Nadeel is dat de koffie verbrandt kan smaken na een poos op de warmhoudplaat te hebben gestaan.
Rechtstreeks in thermoskan De koffie loopt meteen in een thermoskan: de temperatuur blijft behouden, zonder dat de koffie verbrandt. Wordt ook wel isoleerkan genoemd.
GEBRUIKSGEMAK
Inhoud waterreservoir afleesbaar Meestal kan men het niveau van het water aflezen binnen in het reservoir. Bij sommige types kan je dit ook vanaf de buitenkant zien of is het reservoir transparant. Zo kookt u nooit meer water dan nodig.
Een aantal apparaten heeft dan weer een aanduiding van het waterniveau op de kan aangebracht.
Verwijderbaar waterreservoir Voordeel hiervan is dat het makkelijker te vullen is en het reinigen vereenvoudigt.
Opbergen snoer Het snoer kan mooi opgeborgen worden zodat het aanrecht in de keuken vrij blijft.
Automatische startfunctie Je kan met een timer instellen wanneer de koffie moet gezet worden. Vooral 's morgens handig als je uit bed komt.
Druppelstop Je hoeft niet te wachten tot alle koffie is doorgelopen. Met de druppelstop kan je ongehinderd de koffiekan weghalen tijdens het koffiezetten.
FILTER
Filterhouder De filterhouder draait meestal open en is vaak verwijderbaar (handig om te reinigen).. 
Filterformaat Het standaardformaat van de filter bij het gros van de koffiezettoestellen is 1x4. Andere formaten zijn o.a. 1x2 en 102.
Geïntegreerde waterfilter Er zijn een aantal toestellen die een speciale filter hebben om kalk en andere stoffen uit het water te halen. Let wel op: deze filters moeten regelmatig vervangen worden om een optimale werking te blijven hebben.
Energieverbruik Een koffiezetapparaat is geen verslinder van energie, maar probeer toch steeds zo snel mogelijk de koffie in een thermoskan te gieten. Het warmhoudplaatje is de grote verbruiker bij het koffieapparaat.
Aromasystemen Bepaalde toestellen zijn uitgerust met een systeem om het aroma van de koffie zo optimaal mogelijk te garanderen.
Veiligheid
Controlelampje Zo zie je wanneer de koffiezetter is ingeschakeld.
Verlichte aan/uit-schakelaar Voor meer zichtbaarheid - zodat u hem niet vergeet uit te zetten - en veiligheid.
Koffietemperatuur na het koffiezetten Deze moet ideaal gezien zo'n 80 tot 85°C bedragen.
Kaninhoud Wordt uitgedrukt in ml, grote of kleine koppen. Neem een koffiezet die aan je behoeften voldoet. We hebben vaak de neiging om meer koffie op te schenken dan nodig is. De kan van sommige merken kan in de magnetron gebruikt worden.

Meer nieuwigheden:
koffiemachine
Gepubliceerd op : 31 januari 2003 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (3) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (605)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (3) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (605) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
1 2 3 ... 4 volgende >>

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro