kookboeken

Koken met beperkte middelen

Met het kookboek ‘Koken Op wielen’ krijg je onmiddellijk zin om in een minibusje te springen en de wilde natuur in te trekken. Het kookboek bevat niet enkel recepten, die je op basis van een gasstelletje kunt bereiden, maar ook nuttige survivaltips voor op én buiten de camping. Om die reden houden we maar al te graag een plaatsje vrij in onze reiskoffer.


Koken met beperkte middelen
Lekker eten wanneer je met slechts beperkte middelen de vrije natuur intrekt, het is niet altijd gemakkelijk. Voor iemand met hoge eisen op gastronomisch vlak - zoals wij - is een verblijf in een tentje of een minibusje niet meteen het hoogste goed, maar wie goed voorbereid ten strijde trekt, die komt wel aan zijn culinaire trekken.

Vooraleer je je een oordeel velt, en beslist dat dit kookboek niets voor jou is, want je hebt nu eenmaal geen minibusje, dien je het volgende te weten. Namelijk dat de toepassingen in dit boek in principe opgaan voor elke kampeerder. Want elke zichzelf respecterende kampeerder heeft immers een gasstel bij zich. En meer dan dit primitieve kookapparaat heb je op zich niet nodig. Behalve dan je opgewekte geest en zin voor initiatief.

‘Koken op wielen’ bevat immers tachtig lekkere recepten, die je met behulp van slechts een gasstelletje, of zelfs een simpele grill kunt klaarmaken. En wie dan vooral denkt aan sobere maaltijden, die niet veel meer inhouden dan een obligate omelet of grillworst, heeft het bij het verkeerde eind. De recepten klinken stuk voor stuk bijzonder smakelijk en origineel. Wat dacht je anders van ‘lamsburgers met lenteuitjes en feta’, ‘kebab van chorizo en sint-jakobsschelpen’ of ‘gevulde appels van het kampvuur’.

Maar daarnaast mag je dit kookboek, als je het al zo mag noemen, ook als gids voor het leven op vier wielen - of in ons geval het leven in de tent - beschouwen. Want je vindt er zoveel handige suggesties in terug, zoals tips over wildplukken, schelpdieren verzamelen én bereiden, lijstjes met essentiële spullen, kampvuuractiviteiten en ga zo maar door. Heb je nog een klein plekje vrij in de koffer? Toch niet, maak dan van je hart een steen, en gooi die vierde paar schoenen eruit in ruil voor dit amusante kookboek, waaraan je zoveel plezier zult beleven.

Koken op wielen, Martin Dorey, ISBN 9789021550572, Kosmos Uitgevers < € 19,95

Gepubliceerd op : 1 augustus 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6047)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6047) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen
  • Canneleren
    Canneleren is een snijtechniek waarbij groeven gemaakt worden in bijvoorbeeld fruit of groenten met een harde schil. Dit ter decoratie van een product.
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :