recepten

Tequila Choc-tail

Durf je de uitdaging aan om in de voetsporen van Dominique Persoone te treden. Dan kan je met dit recept van onze chocolademeester je kunsten bewijzen. Een recept uit 'Cacao, de chocoladeroute'.


Tequila Choc-tail
Benodigdheden voor 140 stuks:
 • Zeste en sap van 2 biolimoenen
 • 250 gr room
 • 250 gr glucose
 • 250 gr zwarte chocolade, origine Ecuador 71
 • 125 gr boter
 • Silver tequila
 • Maldonzout
Om te mouleren:
 • Zwarte chocolade origine Ecuador 71
 • Gepersonaliseerde tequila transferfolie
 • Pipetjes van 2 ml
Bereidingswijze:

Trek met behulp van een spuitzak smalle lijntjes getempereerde zwarte chocolade op de motieven van de tequila transferfolie. Laat kristalliseren en zet opzij.

Spoel de limoenen, veeg ze droog en rasp er een dun laagje zeste af. Breng de room aan de kook en werk er de glucose door. Giet hem op de in stukjes gesneden chocolade. Meng tot alle chocolade gesmolten is. Werk de boter en het afgekoelde limoensap door deze massa. Zet de ganache weg tot hij op een temperatuur van 25 à 26°C is gekomen.

Kleef met behulp van een met getempereerde zwarte chocolade gevuld hoorntje enkele kristallen Maldonzout op één zijde van de vorm. Kleef het tequilaplaatje op de andere zijde. Vul de pipetjes met tequila met behulp van een injectienaald. Gebruik een spuitzak om de vorm met nog vloeibare ganache te vullen. Steek de pipetjes onmiddellijk in de ganache. Laat twee uur op kamertemperatuur stollen.

Om deze Mexicaanse choc-tail te degusteren: neem eerst een likje zout, zuig dan de tequila uit de pipet en steek tenslotte de praline in de mond.

Gepubliceerd op : 1 april 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6006)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6006) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen
 • Maillard
  Tijdens het bakken worden voedingsmiddelen bruin en dit bruinen wordt de "Maillard"-reactie of "karamellisatie"-reactie genoemd.
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :