kookboeken

Beste chocoladeboek ter wereld?

Chocoladeliefhebbers likken zich steevast de vingers af wanneer de naam van Dominique Persoone valt. Onze meesterchocolatier staat er immers om bekend om de geneugten van chocolade optimaal te ontplooien tot een ongewone delicatesse die in de lokale supermarkt niet te vinden is. En nu .. is er een boek.


Beste chocoladeboek ter wereld?
Cacao is voor een gepassioneerde chocolatier zowat als de pot goud aan het einde van de regenboog. Althans, dat is het voor onze Belgische meesterchocolatier Dominique Persoone. Om die reden trok hij de woeste jungle van Mexico in om op zoek te gaan naar zijn heilige graal, een wilde Criollo-cacaoboon. Die blijkt niet enkel de allerbeste cacao af te leveren, maar is daarenboven erg moeilijk te vinden, zo blijkt uit een bepaalde episode in het boek. De zoektocht naar deze zeldzame parel leverde uiteindelijk niets op, maar met meer dan tweeduizend jaar geschiedenis in het verschiet, viel er nog heel wat in Mexico te ontdekken.

De ontdekkingsreis van onze Brugse chocolatier voerde hem immers langsheen de meest kleurrijke paden en leidde tot interessante ontmoetingen. Zoals met de Belg Mathieu Brees die een Belgische chocolaterie opende in Mériba of een aantal lokale cacaoboeren, die hun persoonlijke visies op de cacaoboon maar al te graag met hem deelden. Hij proefde het symboolgerecht van de stad Puebla, de zogenaamde kip met mole, een saus op basis van chocolade - natuurlijk - en hij doorspitte de rijkelijke geschiedenis van de cacaoboon op zoek naar de allerleukste anekdotes. Deze werden vervolgens door de schrijver Jean-Pierre Gabriel op een uiterst smakelijke manier gebundeld tot een geanimeerd portret van de wereld van de cacao.

Daarnaast biedt het boek nog eens dertig overheerlijke chocoladerecepten, die iedereen zullen doen watertanden van genot. Al mag je zeker niet overmoedig worden, want de ingrediënten die je voor deze recepten nodig hebt en de technieken die je dient te beheersen, zijn zeker niet te onderschatten. Ze lijken ons eerder een prettige uitdaging voor een professional of een reeds geoefende chocoladeliefhebber. Je moet er natuurlijk wel iets over hebben. Maar als je het ons vraagt, is een trip naar ‘The Chocolate Line’ in Brugge een veel eenvoudigere manier om van Dominique’s meesterwerkjes te kunnen genieten. Een echte aanrader. Net als dit boek trouwens.

Voor dit boek mocht Dominique Persoone een Gourmand Cookbook Award in ontvangst nemen voor het beste chocoladeboek ter wereld. Meer informatie vind je op www.dechocoladeroute.be .

Cacao, de chocoladeroute, bij Françoise Blouard < € 29,95

Gepubliceerd op : 1 april 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6005)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6005) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :