nieuws

Dossier: Antikleefpannen : Test: Ecologische en gezonde antikleeflaag - Cosy & Trendy

Test: Ecologische en gezonde antikleeflaag - Cosy & Trendy

Ook het Belgische merk Cosy & Trendy kiest voor groen. De antikleefpan Titan Green is immers voorzien van een ecologische én gezonde antikleeflaag. De sandwichbodem maakt optimaal gebruik van de warmte met een efficiënte warmtegeleiding als resultaat.


Test: Ecologische en gezonde antikleeflaag - Cosy & Trendy
Een ecologisch bewustzijn nastreven, kan op verschillende manieren. De nieuwe antikleefpan van Cosy & Trendy werd hiertoe voorzien van een ecologische, keramische antikleeflaag, die zowel tijdens het productieproces als tijdens het gebruik ervan geen giftige gassen uitstoot. Bovendien kan je er ook energie mee besparen.

ANTIKLEEFLAAG: Cosy & Trendy rustte zijn antikleefpan Titan Green uit met een ecologische antikleeflaag die geen schadelijke stoffen bevat. De PTFE’s, die in een traditionele antikleeflaag nodig zijn voor optimale antikleefeigenschappen, en de PFOA’s, die daarentegen tijdens het productieproces vrijkomen, zijn helemaal niet meer nodig bij de vervaardiging van een keramische antikleeflaag. Hierdoor kunnen er bij een eventuele oververhitting van de pan geen giftige stoffen vrijkomen. Deze keramische antikleeflaag, die vervaardigd is op waterbasis, is bovendien beter bestand tegen hogere temperaturen, tot 400° C zelfs.

ANDERE KENMERKEN:
  • Deze antikleefpan is vervaardigd uit RVS, meer bepaald hoogwaardige 18/10 RVS, een materiaal dat op zich geen te hoge punten scoort op vlak van warmtegeleiding. Maar de pan is wel van een sandwichbodem voorzien, waarbij een laagje aluminium tussen twee lagen RVS ingekapseld zit, wat bijgevolg toch voor een uitstekende warmteverspreiding zorgt. De pan wordt erg snel warm en houdt die bovendien superlang vast. Zo kan je je kookplaat al enkele minuten vroeger uitzetten dan nodig, want de pan blijft warmte afgeven aan de ingrediënten erin. En kan je natuurlijk energie en vooral tijd besparen.
  • De antikleefpan is voorzien van een handgreep in bakeliet. Die zorgt ervoor dat de handgreep niet opwarmt tijdens het gebruik ervan. De pan is behoorlijk zwaar - de fabrikant nam de proef op de som en noteerde een gewicht van 990 gram - maar ligt desondanks bijzonder goed in de hand. Een dergelijke pan is net goed voor de liefhebbers van robuust kookmateriaal.
  • Geschikt voor alle kookvuren, ook inductie.
  • Voorzien van een garantie van 1 jaar op de antikleeflaag - 2 jaar op de body van de pan.
GEBRUIK & ONDERHOUD: Was deze antikleefpan altijd met de hand af met heet water en afwasmiddel en droog de pan onmiddellijk af. Dankzij de antikleeflaag hoef je nooit te schrobben. En indien toch iets aangebrand is, mag je de pan enkele uren in het water laten rusten. Vermijd het gebruik van metalen voorwerpen op de antikleeflaag. Gebruik daarentegen kookgerei in hout of kunststof.

Zo omschrijft de fabrikant de pan: “Titan Green is het huismerk van Billiet-Vanlaere dat in samenwerking met de firma Alinox, gespecialiseerd in RVS, gemaakt wordt. Voor deze pan is gewicht gelijk aan kwaliteit. De pan is behoorlijk zwaar, maar het is dan ook een zeer goede pan.”
ALB31020 (20cm) < € 32
ALB31024 (24cm) < € 40
ALB31028 (28cm) < € 52,50
Meer nieuwigheden:
COSY & TRENDY
braadpan
Dossier: Antikleefpannen : Test: Ecologische en gezonde antikleeflaag - Cosy & Trendy


Gepubliceerd op : 1 juli 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Antikleefpannen

De ene antikleefpan is de andere niet. Dat weet iedereen. In de ene pan mag je wel vrolijk met je vork krabben, terwijl je bij een andere tot houten keukengerei veroordeeld wordt. Er bestaat dan ook geen betere manier om een antikleefpan te beoordelen, dan door ze zelf te testen. En dat deden wij.Dossier: Antikleefpannen


Een antikleefpan hoort een plaatsje in te nemen in het kookassortiment van elke thuiskok. Al zijn er misschien wel wat koks die de voorkeur geven aan kookgerei uit gietijzer of andere authentieke materialen zonder antikleeflaag. Maar gerechten die de neiging hebben om te blijven kleven aan de binnenzijde van je pan, zoals eieren, gepaneerde voedingsmiddelen of aardappelen, die zijn nu eenmaal gemakkelijker te bereiden in een antikleefpan.

En laat ons eerlijk wezen, een kwaliteitsvolle antikleefpan is ook bijzonder geschikt voor het bereiden van andere voedingsmiddelen. In de aanloop naar ons antikleefpannendossier hebben wij werkelijk alles in onze antikleefpannen gegooid. En de koteletten, worstjes en hamburgers, die kwamen uiterst smakelijk op ons bord terecht, allemaal voorzien van een smakelijk, bruin kleurtje.

Laat ons er even op wijzen dat wij gedurende meer dan twee maanden aan het testen zijn geweest. Onze bevindingen zijn dus gestoeld op een beperkte testperiode, waardoor wij geen oordeel kunnen vellen over de levensduur van de antikleefpannen.

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=5961 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=5961 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen
  • Pakkahout
    Pakkahout wordt voornamelijk gebruikt voor messenheften. Het is ebbenhout dat versterkt wordt met synthetisch materiaal. Zo kan het materiaal het comfort en de esthetiek van het hout behouden, maar tegelijkertijd de hygiëne...
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :