nieuws

Dossier: Antikleefpannen : Test: Antikleefpan uit gietaluminium - de Buyer

Test: Antikleefpan uit gietaluminium - de Buyer

De antikleefpan Choc Induction van de Buyer is vervaardigd uit robuust gietaluminium, wat de warmteverspreiding optimaal ten goede komt. De antikleefpan werd vervolgens voorzien van een magnetische bodem, zodat ook wie kookt op inductie kan genieten van de kwaliteiten van gietaluminium.


Test: Antikleefpan uit gietaluminium - de Buyer
De robuuste antikleefpan Choc Induction van de Buyer weet dankzij zijn optimale warmteverspreiding te bekoren. Bij de productie van deze pan werd bovendien geen schadelijke PFOA's gebruikt.

ANTIKLEEFLAAG: Tijdens het productieproces van de antikleeflaag van de Choc Induction werd geen gebruik gemaakt van van schadelijke PFOA’s, die enerzijds het milieu vervuilen en de gezondheid van de productiearbeiders kunnen schaden. De antikleeflaag bevat daarentegen wel PTFE’s, maar dan wel in zeer minimale hoeveelheden, net zoals alle andere teflonlagen. De pan is goed bestand tegen krassen en temperatuurschommelingen, dankzij zijn dikke basis in aluminium en hoogwaardige antikleeflaag. Hij is hittebestendig tot 250°C. Laat de pan nooit onbewaakt op het kookvuur staan, de antikleefeigenschappen kunnen door oververhitting beschadigd worden.

ANDERE KENMERKEN:
  • De robuuste antikleefpan Choc Induction is vervaardigd uit gietaluminium en voorzien van een magnetische bodem - 7 mm - waardoor hij ook op inductiekookplaten gebruikt kan worden. Dankzij zijn body in gietaluminium geleidt de pan erg goed de warmte. De warmte wordt erg snel en gelijkmatig over het volledige oppervlak verspreid. Het is dan ook niet nodig om te koken op maximale capaciteit. Wanneer je een omelet klaarmaakt op een medium kookstand, is die een mum van tijd klaar. Je hoeft het mengsel maar in de warme pan over te gieten en klaar is kees. Bovendien blijft ook de onderkant mooi geel, en zul je zeker geen spoor van aangebrande resten terugvinden. Als je de temperatuur tenminste verlaagt zodra de vetstof voldoende verhit is.
  • De antikleefpan is voorzien van een steel uit bakeliet. Dit maakt het uiteraard mogelijk om de antikleefpan ook in de OVEN te gebruiken. De handgreep ligt zeer comfortabel en ergonomisch in de hand. De pan is eerder aan de zware kant, maar dankzij de ergonomische vormgeving is hij desondanks goed te hanteren. Bij het overgieten van de inhoud van de pan in een bord, of een andere pot, hebben wij wel de beide handen nodig om de pan voldoende te kantelen. Deze pan is dus uiterst geschikt voor iedereen die houdt van robuust.
  • Geschikt voor alle vuren, inclusief inductie.
  • Bij normaal gebruik voorzien van een garantie van 2 jaar.
GEBRUIK & ONDERHOUD: De fabrikant raadt het gebruik van metalen kookgerei of kookaccessoires in de antikleefpan ten strengste af. Gebruik liever accessoires uit silicone, hout of kunststof, ten einde zo lang mogelijk van de antikleefeigenschappen van de pan te kunnen genieten. De antikleefpan mag in de vaatwasser gewassen worden.

De fabrikant omschrijft de pan als volgt: "De Choc Induction is ideaal om fijne, delicate gerechten klaar te maken of om voorbereide gerechten of versgemaakte sauzen opnieuw op te warmen op een zachte stand, zonder verlies of verandering van smaak. De robuuste pan is vervaardigd uit gietaluminium en voorzien van een magnetische dikke bodem - 7 mm - waardoor hij ook op inductie werkt. Dankzij zijn body in gietaluminium is deze pan een ideale warmtegeleider en maakt hij koken op maximale capaciteit overbodig. Hij is daarentegen goed bestand tegen krassen en temperatuurschommelingen, dankzij zijn dikke basis in aluminium en hoogwaardige antikleeflaag. Hij ligt ook comfortabel in de hand en kan in de oven gebruikt worden. De perfecte allrounder."


8342.20N (20 cm) < € 56
8342.24N (24 cm) < € 70,50
8342.28N (28 cm) < € 85
8342.32N (32 cm) < € 98
DE BUYER
Meer nieuwigheden:
braadpan
Dossier: Antikleefpannen : Test: Antikleefpan uit gietaluminium - de Buyer


Gepubliceerd op : 28 juni 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Antikleefpannen

De ene antikleefpan is de andere niet. Dat weet iedereen. In de ene pan mag je wel vrolijk met je vork krabben, terwijl je bij een andere tot houten keukengerei veroordeeld wordt. Er bestaat dan ook geen betere manier om een antikleefpan te beoordelen, dan door ze zelf te testen. En dat deden wij.Dossier: Antikleefpannen


Een antikleefpan hoort een plaatsje in te nemen in het kookassortiment van elke thuiskok. Al zijn er misschien wel wat koks die de voorkeur geven aan kookgerei uit gietijzer of andere authentieke materialen zonder antikleeflaag. Maar gerechten die de neiging hebben om te blijven kleven aan de binnenzijde van je pan, zoals eieren, gepaneerde voedingsmiddelen of aardappelen, die zijn nu eenmaal gemakkelijker te bereiden in een antikleefpan.

En laat ons eerlijk wezen, een kwaliteitsvolle antikleefpan is ook bijzonder geschikt voor het bereiden van andere voedingsmiddelen. In de aanloop naar ons antikleefpannendossier hebben wij werkelijk alles in onze antikleefpannen gegooid. En de koteletten, worstjes en hamburgers, die kwamen uiterst smakelijk op ons bord terecht, allemaal voorzien van een smakelijk, bruin kleurtje.

Laat ons er even op wijzen dat wij gedurende meer dan twee maanden aan het testen zijn geweest. Onze bevindingen zijn dus gestoeld op een beperkte testperiode, waardoor wij geen oordeel kunnen vellen over de levensduur van de antikleefpannen.

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=5961 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=5961 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen
  • Söllingen
    De Duitse stad Söllingen staat sinds jaar en dag bekend om zijn metaalindustrie en de fabricatie van kwaliteitsmessen én scharen. De naam Söllingen mag je niet vanzelfsprekend als een maatstaf voor kwaliteit gaan bepalen...
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :