nieuws

Dossier: Antikleefpannen : Test: Drievoudige antikleeflaag met golfstructuur - Wesco

Test: Drievoudige antikleeflaag met golfstructuur - Wesco

De antikleefpan Infinite Circulon van Wesco beschikt over een drievoudige antikleeflaag, zowel aan de binnen- als buitenkant. Daarenboven is de antikleeflaag van een golfstructuur voorzien, die niet enkel beweert het risico op aanbranden te voorkomen. Dat doet het immers ook echt.

Wanneer je de Infinite Circulon van Wesco voor het eerst in handen krijgt, valt je onmiddellijk de esthetische golfstructuur aan de binnenzijde op. Maar deze golfstructuur vergroot ook het gebruiksgemak van de antikleefpan. En wat heel velen onder ons waarschijnlijk heel belangrijk vinden, deze antikleefpan is 100% vaatwasserbestendig.

ANTIKLEEFLAAG: De antikleefpan Infinite Circulon beschikt over een bijzonder duurzame, drievoudige antikleeflaag, die zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde van de pan werd aangebracht. De drievoudige antikleeflaag is bovendien voorzien van een golfstructuur, die het bakoppervlak voor de warmteverspreiding vergroot en het risico op aanbranden verkleint. De antikleefpan blijft zelfs op maximale capaciteit optimaal presteren, dat stelden wij vast bij een specifieke test. De onderkant van de omelet/ kotelet/ croque monsieur werd, in tegenstelling tot bij een aantal andere pannen, nooit zwart. De dieperliggende antiaanbakcirkels worden hier bovendien niet blootgesteld aan slijtage, waardoor de antikleefeigenschappen langer bewaard blijven. Bij het productieproces van deze antikleefpan worden geen PFOA’s gebruikt. De antikleeflaag bevat wel in minimale hoeveelheden PTFE’s. De antikleefpan is hittebestendig tot 250°C en het is aan te raden om hem niet te oververhitten. De antikleefeigenschappen kunnen hierdoor immers beschadigd raken.

ANDERE KENMERKEN:
  • De antikleefpan is voorzien van een roestvrijstalen sandwichbodem - 5 mm - met een aluminium kern. Meer bepaald, hard geanodiseerd aluminium. Dit aluminium heeft namelijk een speciale behandeling ondergaan waardoor de moleculaire structuur van het aluminium dusdanig verandert dat het twee keer zo hard als roestvrij staal wordt. Deze sandwichbodem, zo genoemd omdat het aluminium tussen twee laagjes RVS verpakt zit, zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverspreiding.
  • Om met een minimum aan vet te koken.
  • De handgreep is vervaardigd uit massief RVS. De handgreep is aan de pan geklonken, dus met klinknagels aan de pan bevestigd, wat de belastbaarheid van de pan vergroot. De handgreep voelt altijd koel aan. De pan is geen zwaargewicht, noch lichtgewicht en ligt ergonomisch in de hand. Ideaal voor wie houdt van robuust, maar niet over de spiermassa beschikt om zware pannen te hanteren.
  • Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Ook te gebruiken in de OVEN, tot 250°C.
  • Voorzien van een garantie van 5 jaar.
GEBRUIK & ONDERHOUD: Deze antikleefpan is dankzij de drievoudige antikleeflaag, die zowel aan de binnenkant als de buitenkant is aangebracht, gemakkelijk af te wassen met wat zeep, een sponsje en warm water. Maar er is bijzonder goed nieuws voor de luierikjes onder ons, want de antikleefpan is 100% gegarandeerd vaatwasserbestendig. De antikleefeigenschappen zullen hierdoor niet aangetast worden. De antikleefpan is ‘metal utensil safe’, dus het gebruik van metalen kookgerei is toegelaten. Wil je daarentegen maximaal van je pan genieten, gebruik dan zeker nylon tools.

De fabrikant Wesco omschrijft de pan als volgt: "Infinite Circulon combineert ongeëvenaarde producteigenschappen, duurzaamheid en design tot een unieke Cookware-serie en is de eerste hard geanodiseerde antiaanbak Cookware geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie, geschikt voor gebruik in de oven tot 250º en 100% vaatwasserbestendig. De combinatie van de unieke cirkelstructuur in de bodem met de DuPont™ Autograph® antiaanbaklaag – wij noemen dit het ‘total food release system’ – maakt bovendien dat het mogelijk is vetarm te bakken en braden. Gegarandeerd voor vele jaren!"


Sauteerpan < € 119
Chefpan < € 99
Koekenpan (20 cm) < € 39
Koekenpan (24 cm) < € 69
Koekenpan (28 cm) < € 85
Meer nieuwigheden:
WESCO
braadpan
Dossier: Antikleefpannen : Test: Drievoudige antikleeflaag met golfstructuur - Wesco


Gepubliceerd op : 22 juni 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Antikleefpannen

De ene antikleefpan is de andere niet. Dat weet iedereen. In de ene pan mag je wel vrolijk met je vork krabben, terwijl je bij een andere tot houten keukengerei veroordeeld wordt. Er bestaat dan ook geen betere manier om een antikleefpan te beoordelen, dan door ze zelf te testen. En dat deden wij.Dossier: Antikleefpannen


Een antikleefpan hoort een plaatsje in te nemen in het kookassortiment van elke thuiskok. Al zijn er misschien wel wat koks die de voorkeur geven aan kookgerei uit gietijzer of andere authentieke materialen zonder antikleeflaag. Maar gerechten die de neiging hebben om te blijven kleven aan de binnenzijde van je pan, zoals eieren, gepaneerde voedingsmiddelen of aardappelen, die zijn nu eenmaal gemakkelijker te bereiden in een antikleefpan.

En laat ons eerlijk wezen, een kwaliteitsvolle antikleefpan is ook bijzonder geschikt voor het bereiden van andere voedingsmiddelen. In de aanloop naar ons antikleefpannendossier hebben wij werkelijk alles in onze antikleefpannen gegooid. En de koteletten, worstjes en hamburgers, die kwamen uiterst smakelijk op ons bord terecht, allemaal voorzien van een smakelijk, bruin kleurtje.

Laat ons er even op wijzen dat wij gedurende meer dan twee maanden aan het testen zijn geweest. Onze bevindingen zijn dus gestoeld op een beperkte testperiode, waardoor wij geen oordeel kunnen vellen over de levensduur van de antikleefpannen.

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=5961 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=5961 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :