nieuws

Servies met een feërieke knipoog

Het servies 'A Curious Toile' dat op het eerste zicht een sterk traditioneel karakter lijkt te hebben, zal met zijn verrassende details ongetwijfeld de aandacht trekken. Een aap met een paraplu, een kip die een muis uitlaat, een kat met een kopje koffie, de wondere wereld van Alice in Wonderland lijkt nooit echt veraf. ‘A Curious Toile’, een serviezenreeks met een knipoog.

Wie het servies 'A Curious Toile' van Loveramics vanuit de verte op tafel ziet staan, zal het ongetwijfeld aanzien als een bijzonder traditioneel servies. Tot je het van wat dichterbij bekijkt, want de kleine details laten een fantasierijke wereld zien, waarbij de dieren die het typische Engelse tafereel bevolken over menselijke eigenschappen beschikken. Een paradijsvogel die met een verrekijker om de hals rondvliegt, een uil die een boek leest en een kip die een rat uitlaat, de fabelachtige dieren kunnen zo uit het verhaal van Alice in Wonderland weggelopen zijn.

De kleine wonderlijke elementen, die het volledige servies van een vrolijke knipoog voorzien, worden bovendien extra belicht dankzij het opvallende kleurgebruik. Het onconventionele blauw, groen of oranje staat mooi in contrast met het authentieke tafereel in oudroze. Ook het woord ‘toile’ dat in de naam van dit servies gebruikt wordt, refereert aan de klassieke decors waarbij rustieke taferelen uitgebeeld worden in één en dezelfde kleur.

Loveramics is een jong bedrijf dat pas in 2005 opgericht werd en vanuit Azië langzamerhand zijn weg in het keukenlandschap aan het plaveien is. Het bedrijf werkt samen met een aantal toonaangevende designers die hun sporen in de branche al meermaals verdiend hebben. Zoals de ontwerpster van deze reeks, Tracy Hollins, die op Ambiente 2010 een Elle Decoration Award in de wacht sleepte met ‘Cuckoo’.

Het servies is vervaardigd uit hoogwaardig hotelporselein, dat tijdens het productieproces aan hoge temperaturen (1300°C) wordt gebakken. Het elegante decor zit hierdoor onder de glazuurlaag ingebakken, zodat de tekening niet aangetast kan raken door frequent gebruik. De serviesstukken kunnen uiteraard in de vaatwasser en microgolfoven gebruikt worden.

Deze reeks is voorlopig nog niet verkrijgbaar in België. Gespot op Maison & Objet.

Gepubliceerd op : 2 juni 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (5943)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (5943) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws

laatste nieuws in table

meer nieuws in table