recepten

Surinaamse varkensstaartjes

Varkensvlees is volgens auteur Mac van Dinther een van de vijf basisingrediënten van onze maaltijd. Ook met de varkensstaarten kan je creatief aan de slag gaan. Een recept uit het culinaire boek 'Ons Eten'.


Surinaamse varkensstaartjes
Benodigdheden voor vier personen:

 • 1 kilo varkensstaartjes (gezouten)
 • 1 ui
 • 3 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels tomatenpuree
 • 4 pimentkorrels
 • 2 laurierblaadjes
 • 1/2 bouillonblokje
 • 1 madame jeanet (of een andere hete peper)
 • zonnebloemolie
Bereidingswijze:

Spoel de staartjes af en hak ze klein (als dat al niet is gebeurd). Zet ze op in een pan met ruim water en kook ze anderhalf uur uit. Giet de staartjes af en spoel ze even onder de kraan. Verhit een scheutje olie in een braadpan met dikke bodem. Snipper de ui en fruit hem even aan. Pers of rasp de knoflook, bak die ook even mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak ook even mee. Voeg de pimentkorrels, de laurierblaadjes en het halve bouillonblokje toe, met een kopje water. Doe op het laatst de staartstukjes erbij, breng aan de kook en laat zachtjes een half uur tot drie kwartier pruttelen. Voeg wat water toe als de saus te dik dreigt te worden. Kook het pepertje het laatste kwartier mee. Eet met basmatirijst en gestoofd tayerblad of spinazie. Serveer het pepertje apart.

Een paar jaar geleden maakte ik een reportage over slagerij Schell in Rotterdam, de leukste multi-etnische slager van Nederland. Hier worden alle delen van het dier geëerbiedigd, dus ook de staart.

Meer nieuwigheden:
knoflookpersen
vleesmessen
braadpan
Gepubliceerd op : 21 mei 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (5931)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (5931) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen
 • Gestanst mes
  Gestanste messen zijn goedkope messen die door behulp van moules worden uitgesneden, en waar in tegenstelling tot bij de gesmeden messen geen smeedwerk meer aan te pas komt. De gestanste messen zijn gemakkelijk herkenbaar:...
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :