recepten

Dossier: Buiten genieten : Smaakvol barbecuegerecht van de BBCats

Smaakvol barbecuegerecht van de BBCats

'Een opgevulde aardappel met opgevulde kipfilet en gegrilde asperges in Breydelspek, overgoten met een romig paprikasausje', dat is het barbecuerecept dat wij van de BBCats mochten lenen.


Smaakvol barbecuegerecht van de BBCats
Benodigdheden:
 • Aardappelen
 • Breydelham
 • Provençaalse kruiden
 • Zure room
 • Zongedroogde tomaten, fijngesneden
 • Kipfilet
 • Verse kruidenkaas
 • Arachideolie
 • Indisch tandoorikruid
 • Witte asperges
 • Paprika's

Bereidingswijze:
Kook de aardappelen voor en snijd ze doormidden. Hol elke helft uit en prak dit tot puree. Meng daaronder stukjes Breydelham, Provençaalse kruiden, peper en zout, een beetje zure room en fijngesneden zongedroogde tomaten. Vul de aardappelhelften weer op met dit mengsel. Leg deze vlak voor het opdienen op de barbecue om op te warmen.

Snij een kipfilet doormidden en sla die plat. Leg er een lapje gekookte ham op en beleg met verse kruidenkaas. Rol de kipfilet op. Trek er een varkensnetje omheen of steek er prikkers in. Besprenkel met arachideolie en bestrooi met Indisch tandoorikruid. Bak de rolletjes kort aan op een rooster en plaats vervolgens het deksel op de bbq en laat op 160 graden garen.

Kook de witte asperges beetgaar in gezouten water. Draai de asperges in een dun lapje Breydelspek. Besprenkel met hittebestendige arachideolie en bestrooi met Provençaalse kruiden. Laat dit even grillen op het rooster.

Rooster vervolgens paprika’s op de bbq tot de schil zwart is geblakerd. Ontvel en ontpit de paprika’s en snijd ze in stukken. Mix ze tot een papje in een blender. Goed kruiden met peper en zout. Nog een klontje koude boter toevoegen voor een goede binding. Het romige paprikasausje kan zowel koud als warm worden opgediend.

Meer nieuwigheden:
gasbarbecue
Dossier: Buiten genieten : Smaakvol barbecuegerecht van de BBCats


Gepubliceerd op : 1 februari 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Buiten genieten

Het buitenleven lonkt! Lekker buiten genieten van de zon, een drankje en natuurlijk ook een zomerse maaltijd. Die maaltijd bereiden, dat doen we het liefst in de tuin of op het terras. En dus worden er allerhande barbecues en/of buitenkeukens het terras opgesleurd.Dossier: Buiten genieten


Wij trokken naar Overpelt om Dimitri Schoofs, de teamleider van de BBCats die in 2010 het Belgisch Kampioenschap Barbecue wonnen, enkele handige barbecuetips te ontfutselen. We stellen uiteraard ook de allernieuwste barbecuetoestellen aan je voor.

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=4262 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=4262 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro
 • Hilight kookzones
  In enkele secondes wordt de volledige intensiteit van de warmte bereikt. De warmteverdeling blijft gelijkmatig verdeeld over de gehele kookzone. Het vermogen kan daarbij traploos geregeld worden.
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9