recepten

Varkenshaasjes in een jasje van spek

Een varkenshaasje in een jasje van spek. Het klinkt niet meteen Argentijns maar toch viel onze keuze uit het kookboek 'Argentinísima' onmiddellijk op dit recept. Geen wonder, als je deze foto voor ogen krijgt, die bovendien door de auteur van het kookboek Carola Verschoor genomen werd.


Varkenshaasjes in een jasje van spek
'Solomillos de cerdo envueltos en panceta', dit gerecht heeft voor Carola Verschoor iets luxueus en feestelijks. Ze zet het vaak op tafel als er iets te vieren valt of als ze in het weekend de tijd heeft om iets uitgebreider te koken. Door het spek om het varkensvlees te wikkelen, blijft het vlees heel sappig en smaakvol.

Ingrediënten:
  • 2 varkenshaasjes van ca. 250 gr per stuk
  • Peper en zout
  • 10 à 12 plakjes katenspek
  • 1 grote prei of 2 kleinere
  • 200 gr champignons
  • 25 gr boter om in te vetten
  • 200 ml bouillon
  • Verse peterselie, gehakt
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de varkenshazen met peper en zout en wikkel ze in de plakjes katenspek. Snijd heel dunne reepjes van het buitenste blad van de prei, was goed en bind hiermee de spekplakjes vast.

Vet een ovenschaal royaal in met de boter en leg de varkenshazen hierin. Bak de varkenshazen in het midden van de oven.

Snijd de rest van de prei in dunne ringen en spoel die goed af. Snijd de champignons in dunne plakjes.

Haal na 15 minuten de schaal uit de oven en verdeel de prei en champignons naast de varkenshazen in de schaal, giet de bouillon eroverheen. Bestrooi met peterselie. Laat het gerecht nog eens 15 minuten in de oven garen.

Gepubliceerd op : 17 april 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (5864)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (5864) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :