kookboeken

Allereerste iPad app van Vlaams kookboek

Een van de meest gekende kookboekenrevelaties van het afgelopen jaar van de hand van Sergio Herman, Peter Goossens en Roger Van Damme, is nu ook als applicatie op de iPad verkrijgbaar. De kookkunsten van de Vlaamse meesters, die kan je voortaan waar je maar wenst op je iPad tevoorschijn toveren.

Vanuit de uitgeverswereld bereikte ons deze week groot nieuws: het allereerste Vlaamse kookboek op iPad is een feit en het is zowaar de bestseller van Sergio Herman, Peter Goossens en Roger van Damme geworden. In heel veel huiskamers - zowat 20.000 om precies te zijn - kan je het papieren cultexemplaar reeds in het boekenrek zien staan en het lijkt ons meer dan duidelijk dat de nieuwe digitale versie de 'Haalbare recepten' van onze meesterchefs nog wijder zal verspreiden.

Dertig toprecepten, evenredig onderverdeeld in voorgerecht, hoofdgerecht en dessert

Wat heeft deze applicatie zoal te bieden? Wel, de iPad app is volledig naar analogie van het bestaande kookboek opgebouwd en bevat bijgevolg ook de dertig favoriete recepten van de chefs, die doelbewust tot teamwerk overgingen. Zo leverde Sergio Herman de voorgerechten (10) aan, bekommerde Peter Goossens zich om de hoofdgerechten (10) en stond Roger van Damme in voor de desserts (10).

Net als bij het kookboek dient vermeld te worden dat het niveau van de gerechten betrekkelijk hoog ligt, wat natuurlijk wel te verwachten valt van drie sterrenchefs. De term ‘haalbare recepten’ is dan ook voor interpretatie vatbaar. Wie spaghetti, macaroni en stoemp met worst tot zijn culinaire toppers rekent, zou het wel eens bijster zwaar te verduren krijgen bij de realisatie van de recepten uit dit kookboek. En ook al wordt elk bestanddeel van elk recept stap voor stap overlopen, een zekere basiskennis lijkt ons toch vereist.

Extra informatie en opbouw van de applicatie

Naast de receptuur krijg je per chef ook meer informatie aangereikt over de producten die zij in hun recepten specifiek gebruiken en de leveranciers waar deze producten aangekocht worden. En het moet gezegd worden, deze informatie is vaak niet overbodig. Want ingrediënten zoals quinoa (éénjarige kruidachtige plant), panko (Japans paneermeel) of pandanbladeren (Thaise vanille) zijn niet zo bekend en ook niet zo gemakkelijk in de lokale supermarkt te vinden.

Deze applicatie geeft je bovendien ook de kans om bij de recepten netjes notities bij te houden die je ten allen tijde opnieuw kunt oproepen. Daarnaast is de opbouw bijzonder overzichtelijk, met een handige menubalk onderaan en voorzien van prachtig beeldmateriaal. Deze applicatie is dan ook een mooie digitale variant op het kookboek, ook wel goedkoper natuurlijk en ideaal voor de veeleisende hobbykok.

Prijs van de applicatie < € 16,99, te koop aangeboden op iTunes.

Meer nieuwigheden:
aansteker
keukenhulpen
broodtrommel
voorraaddozen
capsulehouders
meer ...
Gepubliceerd op : 24 maart 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (5779)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (5779) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken

laatste nieuws in table

meer nieuws in table