kookboeken

Nigella, keukenprinses pur sang

De keuken is de plek waar Nigella Lawson zich het meest thuis voelt. Haar kookboek ‘Keuken - recepten uit het hart van het huis’ is dan ook een ode aan haar lievelingsruimte in huis. En dat gaat uiteraard gepaard met veel recepten à la Nigella, maar ook met handige keukentips à la Tante Kaat.


Nigella, keukenprinses pur sang
Het kookboek ‘Keuken - recepten uit het hart van het huis’ is al Nigella’s zevende kookboek, en je kan je ondertussen afvragen of het wel nog zin heeft om nog meer Nigella Lawson in huis te halen. Een fan ben je of ben je niet, natuurlijk, dat geldt voor alle (televisie)koks, maar de invulling en de invalshoek van dit boek is toch wel anders dan bij de voorgangers.

Gepassioneerd als ze is, geeft Nigella immers haar visie op de keuken en op koken. Tien jaar geleden borrelde het idee voor dit kookboek reeds in haar op, maar de tijd was er toen nog niet rijp voor. Ondertussen verzamelde ze oneindig veel kleine en grote tips, die ze gedurende de voorbije jaren vlijtig bijhield en die iedere keukenheld(in) van pas kunnen komen.

In de inleiding spraken we reeds over de handige keukentips à la Tante Kaat, wat zeker niet laatdunkend bedoeld is, want laat ons eerlijk wezen, Tante Kaat kan ons allemaal nog heel wat leren. Zo hekelt Nigella - de verzamelaar - de aankoop van heel wat nachtelijk aangekocht keukenmateriaal, zoals een elektrische jammaker die nooit uit de verpakking is gehaald. Of vertelt ze waarom ze zo gek is op geëmailleerd gietijzer.

Ook de 120 recepten die het kookboek rijk is, worden voorzien van handige tips: randinformatie over bepaalde producten, alternatieve combinatiemogelijkheden van bepaalde ingrediënten, en misschien nog het leukste van allemaal creatief koken met kliekjes. Er volgen ook tips voor het aanvullen van de voorraadkast - die van Nigella is uitzonderlijk rijkelijk gevuld - en wat je in crisistijden hiermee kunt klaarmaken, maar daar houdt het bijlange niet mee op. Meer moet je zelf maar ontdekken.

Qua recepten is de inhoud van dit kookboek van een verhelderende eenvoud. Kookboeken vol gecompliceerde recepten, die hebben we gehad. Na de feestdagen keren we graag terug naar de basis, en die vind je hier zeker. De recepten worden bovendien onderverdeeld in twee categorieën: ‘keukenkwesties’, de snelle dagdagelijkse recepten en ‘keukensoelaas’, de all time favorites van onze televisiekok.

Het kookboek ‘Keuken - recepten uit het hart van het huis’ krijgt van ons een plaatsje in het drukbezette boekenrek, en we zijn ervan overtuigd dat de lonkende Nigella op de cover ons meer dan eens zal weten te verleiden. Of we ons nu geprikkeld voelen tot een gezellig zateravondfeestje met originele vingerhapjes - o ja, dat komt er heel binnenkort aan - of op zoek zijn naar doordeweekse snelle recepten, Nigella Lawson zal van de partij zijn.


Keuken - recepten uit het hart van het huis, Contact uitgeverij, 9789025435257 < € 39,95

Gepubliceerd op : 18 januari 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (5561)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (5561) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen
  • BPA
    BPA, of Bisphenol A is een soort van organische verbinding, die tot stand komt door een reactie tussen aceton en fenol. Het wordt vaak gebruikt voor de productie van kunststoffen, zoals bijvoorbeeld polycarbonaat, dat op...
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :