kookboeken

't Leven smaakt Goed, dankzij LG

Ook LG ging het afgelopen jaar op zoek naar de beste hobbykok, van de Benelux zelfs. En die hobbykok moest vooral graag gezond én lekker koken. Het resultaat van deze wedstrijd is het kookboek - ‘t Leven smaakt Goed - waarin de leukste recepten van de LG Life Tastes Good Championship 2010 gebundeld werden.

Uit een internationaal onderzoek - Voeding in 2020 - blijkt dat de helft van de ondervraagde gezinnen gezonder wil eten. Oplossingen om gezonde maaltijden te bereiden, zijn dan ook bijzonder populair. Als reactie op deze trend ontwikkelde LG de ‘DuoChef’ oven, die over een eenvoudige stoomfunctie beschikt en die het stoomkoken enkele jaren terug al voor een groot publiek toegankelijk maakte.

“Naast goede apparatuur is een goed recept natuurlijk onontbeerlijk”, zo bevestigt ook Patrick Verhulst, marketingspecialist bij LG Electronics Benelux. Om die reden heeft LG de Life Tastes Good Championship in het leven geroepen. Uit de verschillende inzendingen - LG ontving meer dan 650 recepten - selecteerde de jury zeven finalisten, die in september in het Nederlandse Noordwijkerhout de strijd met elkaar aangingen. De inzet: een deelname aan de internationale wedstrijd in Seoul, Zuid-Korea.

Uiteindelijk was het de Franse kandidate Caroline Boutoille die de hoofdprijs wegkaapte met haar ‘gegrilde varkenshaas met rozemarijn, bloemkool- en broccolipuree, geserveerd met groenten en rode paprika-emulsie’. Maar de zeven originele inzendingen uit de Benelux lonen ook absoluut de moeite, en daarom bundelde LG deze in het compact kookboekje ‘t Leven smaakt Goed. De ideale leidraad voor wie een LG DuoChef in huis heeft of haalt, of gewoon voor wie gezond in de keuken aan de slag wil gaan.

Tijd om de recepten in dit kookboekje uit te testen hadden we nog niet, maar het staat vast dat alle recepten stuk voor stuk het water in de mond doen komen. Van het ‘Vispotje paella’ van de winnares uit de Benelux, Selma Brouwers, tot de ‘Mexicaanse taart’ of de ‘Appelclafoutis met noten’. Lekker!

Het boekje is gratis te verkrijgen bij de betere ketens inzake consumentenelektronica, maar kan ook geraadpleegd worden op www.lgduochef.nl.

Meer nieuwigheden:
LG
oven losstaand
Gepubliceerd op : 27 december 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (5531)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (5531) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro
MAAK UW KEUZE IN HUISHOUDELEKTRO :