nieuws

Bakvormen in silicone - Silikomart

Silikomart biedt zijn keukengerei in silicone voor de allereerste keer op de Belgische markt aan. Wij zijn ervan overtuigd dat hobbybakkers of patissiers het enorme assortiment aan bakvormen van dit Italiaanse merk best zullen weten te smaken.


Bakvormen in silicone - Silikomart
Silikomart produceert allerhande keukentools vervaardigd uit silicone, meer bepaald ‘liquid silicone’, dat zeer geschikt is voor het gebruik in de keuken. Het Italiaanse merk werd in 2002 opgestart, en heeft in de afgelopen jaren dan ook een gigantisch productenassortiment uitgebouwd. Met name met zijn bakvormen. En elk jaar komen er gemiddeld 30 nieuwe bij.

Populariteit van silicone? Wie vaak en graag in alle comfort bakt, zal misschien wel al een klein aandeel van zijn bakvormen in aluminium ingeruild hebben voor siliconen exemplaren. Dat bevestigt ook Ann Desmet van de Dupont Kookboetiek in Kortrijk, die de populariteit van allerhande keukengerei en bakvormen voor vooral kleine gebakjes - muffins of madeleintjes - in silicone de afgelopen jaren zeker zag stijgen.

Waarom silicone? Bakvormen in silicone blijken over een aantal voordelige eigenschappen te beschikken. Zo kan silicone niet breken, blijft gebak er niet aan kleven en kan je het moeiteloos plooien - waardoor het gebak gemakkelijk uit de bakvorm te verwijderen is - en zal het ook onmiddellijk zijn originele vorm opnieuw innemen. Silicone kan extreme temperaturen aan, tussen - 60° en + 230°C. Je kan de bakvormen dus in de oven, microgolfoven, koelkast en diepvriezer gebruiken en wassen kan in de vaatwasser.

Maar er volgt nog meer. De bakvormen van Silikomart zullen bovendien ook geen geuren en smaakstoffen afgeven tijdens het bakken. Tijdens het productieproces worden ze immers gedurende 6 à 7 uur blootgesteld aan hoge temperaturen, waardoor alle eventuele toxische resten worden geëlimineerd.

Gemakkelijk in gebruik? Bovendien zijn deze bakvormen voorzien van een zogenaamde ‘safe ring’. Dit is een gepatenteerde ring, vervaardigd uit glasvezel, die de bakvorm meer stabiliteit geven en gemakkelijker in gebruik maken. Uiteraard is ook deze ring tegen extreme hitte en koude bestand.

Collecties? Silikomart heeft zijn producten onder een tiental lijnen ondergebracht.

Met de vormen van Chef in Cucina, die tot stand kwamen tijdens de samenwerking tussen Silikomart en een team van professionele chefs, ga je de Italiaanse toer op. En niet enkel op vlak van desserts. Deze vormen worden telkens vergezeld van een hartelijk recept en reiken je de kans aan om jouw recepten - voorgerechten, bijgerechten en hapjes - tot in detail te gaan verfijnen.
Fancy & Function jaagt dan weer het feestgehalte van jouw gebak de hoogte in. Ietwat kitchy misschien, maar o zo leuk, dankzij allerhande vormen uit de 'bloemensfeer', zoals rozen, dahlia's of zonnebloemen.
Eenvoudige bakvormen zonder al te veel tierlantijntjes, die vind je in de lijn Basic terug. Alle cakevormen zijn voorzien van handvaten voor een groter gebruiksgemak, terwijl de andere bakvormen allemaal herkenbaar zijn dankzij hun specifieke vorm, die we herkennen uit de klassieke patisseriewereld.
Bakvormen in vrolijke kleurtjes, op kinderformaat, dat zijn de bakvormen uit de lijn BabyLine. Hondjes, eendjes, beertjes of visjes, met deze bakvormen wordt het een vrolijke beestenboel in huis. Tot deze lijn behoren eveneens eenvoudige bakvormen, zoals voor brioches bijvoorbeeld, maar dan wel in een formaat voor één persoon.
Ben je op zoek naar een bepaalde bakvorm in een specifiek formaat, dan moet je even een kijkje nemen in de lijn Classic. Naast de cakevormen, die in ontelbaar veel formaten te verkrijgen zijn, is er ook een gigantisch aanbod aan kleinere bakvormen, voor madeleines of muffins, opnieuw beschikbaar in oneindig veel formaten. De cakevormen zijn allemaal voorzien van de 'Safe Ring'.
Silikomart selecteerde een aantal bakvormen uit de lijn Classic en mat die een fris, blauw jasje aan en stopte ze in een gloednieuwe verpakking. Ziehier Classic Selection. De cakevormen zijn hier uiteraard ook allemaal voorzien van een 'Safe Ring'.
Easychoc is een collectie die de tenen van chocoladeliefhebbers zal doen krullen van genot. Met deze vormen kan je immers in een wip huisgemaakte pralines maken. Eerst laat je jouw lievelingschocolade smelten en vervolgens giet je deze over in een chocoladevorm. Na slechts 20 minuten in de koelkast zijn jouw pralines helemaal klaar om de show te stelen. Verkrijgbaar in allerhande leuke vormpjes.
De lijn Marty for Party bevat leuke functionele én kleurrijke keukenaccessoires, zoals handschoenen en spatula's. Maar ze bevat ook leuke doordrukvormpjes voor koekjes, zoals deze peperkoekenmannetjes of sterren, die geheel aansluiten bij dit heerlijke kerstseizoen.
Andere keukenaccessoires zitten in de collectie Pratika vervat. Zo zijn er cocottes of vergieten verkrijgbaar, maar ook onderzetters of accessoires om je omelet of pannenkoek in hartjesvorm te geiten. Handig zijn ze wel deze siliconen keukenaccessoires, want ze nemen bijzonder weinig plaats in in jouw keukenkasten en ze zijn perfect stapelbaar.
Deksels, die zijn er ook, in twee verschillende lijnen bovendien. De lijn Ufo bestaat uit universele deksels, in zowel ronde als vierkante vorm en in verschillende formaten. De lijn Coverflex is dan weer multiflexibel en past zich moeiteloos aan elke vorm aan.

Meer nieuwigheden:
bakvormen
Gepubliceerd op : 13 mei 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (5519)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (5519) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen
  • Trancheren
    Trancheren is een snijtechniek waarbij rauwe en gegaarde producten in gelijke vormen, delen of gewichtseenheden worden gesneden.
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :