kookboeken

Gespot op de boekenbeurs: de ‘Soepkalender’

Wie wild wordt van soep, zal met de 365 soeprecepten uit de ‘Soepkalender’ de tijd van zijn leven beleven. Met de koude winterdagen in het verschiet, duiken we dan ook maar al te graag onze warme keuken in om dampende ketels vol overheerlijke soep te bereiden én weg te slurpen.

In de winter, maar ook in de zomer uiteraard, gaat een soepje er altijd wel in. Vaak komen we echter niet verder dan soepjes op basis van prei, uien, broccoli, bloemkool, of champignons. Met tijdens de feestdagen ook wel eens een vissoepje of kreeftensoep als extraatje. Jammer, want met soep kunnen we tot in de oneindigheid gaan experimenteren.

En dat besefte ook Anya Van De Wettering, de auteur van de ‘Soepkalender’ maar al te goed. Zij slaagde er in om een kookboek te maken met maar liefst 365 verschillende soeprecepten. Natuurlijk hoef je nu niet iedere dag een verse pot soep klaar te maken, dat lijkt me niet echt logisch, tenzij je misschien een bijzonder kroostrijk gezin dient te voederen. Deze kalender kan je gewoon net zo lang gebruiken als je maar wilt, jaar na jaar na jaar, want er staat nergens een jaartal op vermeld.

Een dergelijk naslagwerk maken, dat doe je uiteraard niet alleen. Dit kookboek kwam dan ook tot stand dankzij de hulp van Bert, Karel, Anne, Harald, Maartje, … met name alle ‘lieve vrienden en familieleden’ van de auteur, die met veel plezier hun lievelingsrecepten met de soepminnende wereld wilden delen.

Naast de meer logische soepbereidingen volgen er een hele reeks van bijzondere soepjes, in de trant van 'Koude linzencrèmesoep' of 'Pastinaaksoep met sinaasappel en gember', en geheimzinnige samenstellingen zoals 'Koude Poolse soep' of 'Katersoep', wat dat dan ook mag wezen.

Maar niet enkel de inhoud van de recepturen komen verrassend uit de hoek. Ook de vormgeving is op zich apart te noemen, op een positieve manier uiteraard. Vaak wordt een recept immers vergezeld van een vrolijke collage, of een leuke foto van een basisingrediënt of zelfs een speelse tekening, en dus niet van een gerechtenfoto. De nieuwsgierigen en/of durvers onder ons zullen zich hierdoor uiteraard niet laten afschrikken, waarom zouden we ook.

En ik, ik deel deze ontdekking met veel plezier met jullie. Al had ik het kookboek liever stiekem meegenomen naar huis en er nog een aantal exemplaren van bij gekocht voor mijn culinair gezinde vrienden en familieleden, zonder er verder ook maar met iemand over te spreken. Want origineel is het als cadeau zeker... .


Soepkalender, uitgeverij Snor, ISBN 978-90-79961-07-8 < € 16,95

Gepubliceerd op : 29 november 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (5427)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (5427) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen
  • Gestanst mes
    Gestanste messen zijn goedkope messen die door behulp van moules worden uitgesneden, en waar in tegenstelling tot bij de gesmeden messen geen smeedwerk meer aan te pas komt. De gestanste messen zijn gemakkelijk herkenbaar:...
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :