varia

Lui l'espresso, op en top Italiaanse espresso, the easy way

LUI l’espresso is een absolute nieuwkomer op de Belgische markt, maar in Italië wordt dit authentieke product bijzonder goed gesmaakt. Federico Picchio, sales manager van LUI l’espresso kwam onlangs zelf naar België afgezakt, wat voor ons de ideale gelegenheid was om de flamboyante Italiaan enkele vragen te stellen.

Tot voor kort, zo’n jaar en een half geleden, was België nog onontgonnen gebied voor het Italiaanse merk LUI l’espresso. Daar kwam echter zeer snel verandering in. Ed Nieuwenburg ontdekte het merk op Italiaanse bodem en stelde dan ook alles op alles om de LUI familie van de slaagkansen op de Belgische markt te overtuigen. Federico Picchio kwam in eigen persoon naar België afgereisd en zag dat het goed was.

Waarin verschilt LUI l’espresso met andere bekende koffiemerken, die net als jullie zowel espressomachines als espressokoffie aanbieden?
Federico Picchio - "Italiaanse espresso valt met geen enkele andere koffie van waar dan ook ter wereld te vergelijken. Zwitsers, Duitsers of Belgen, hoe jammer dan ook, die kunnen geen koffie maken zoals wij dat doen. Dat is het allereerste grote verschil tussen ons en onze concurrenten, als je ze al zo kunt noemen. Bovendien staat LUI l’espresso voor kwaliteit, en de kwaliteit die wij aanbieden moet ten allen tijde gehandhaafd blijven. Wij werken immers met een authentiek Italiaans product, dat al vijf generaties lang in handen is van dezelfde Italiaanse koffiefamilie. Wij willen onze rijke koffietraditie dan ook koste wat kost blijven behouden. Daarnaast staan wij niet enkel in voor de selectie, invoer en verwerking van de Italiaanse espressokoffie die in de capsules wordt verwerkt, maar ook voor de productie van de espressomachines. Zo slagen wij er persoonlijk in om continu over de kwaliteit van onze producten te waken."

De geschiedenis van het Italiaanse bedrijf dateert van 1856. Hoe is het bedrijf doorheen de jaren geëvolueerd?
Federico Picchio - "Zo’n 150 jaar geleden is de familie Bonomi van start gegaan met het importeren van koffie en groene bonen uit alle uithoeken van de wereld, zoals India, Brazilië maar ook Afrika. De koffiebonen werden ter plekke in Italië geroosterd en na een verloop van tijd werden er succesvolle koffierecepten ontwikkeld, die door het bedrijf onder eigen naam op de markt werden gebracht, maar ook aan andere merken verkocht werden. Recent zijn wij gaan nadenken over de espressocultuur in Italië en tot de vaststelling gekomen dat we onze Italiaanse espressokoffie in capsules moesten gaan omzetten. En wie capsules op de markt wil brengen, heeft natuurlijk een espressomachine nodig. Vier en een half jaar geleden vond de eerste ontmoeting plaats met Termozeta, eveneens een oerdegelijk Italiaanse merk, dat in Italië een enorme naambekendheid geniet. In de jaren 60 en 70 had maar liefst 65% van alle Italianen een product van Termozeta in huis. Dit resulteerde uiteindelijk in de productie van het ondertussen gekende ‘Quadra’ espressotoestel van LUI l’espresso met zijn uitgesproken retro design en acht trendy kleuren."

Hoeveel verschillende koffiesmaken heeft LUI l’espresso ondertussen al op de markt gebracht? Is het de bedoeling om het smakenpakket te blijven uitbreiden?
Federico Picchio – "Sinds de start in 2007 zijn er vijf verschillende smaken - Intenso, Classico, Vellutato, Decaffeinato - verkrijgbaar, om een zo groot mogelijk doelpubliek te kunnen bereiken. Voor zowel diegenen die houden van intense, rijke smaken als diegenen die zachte, romige substanties verkiezen. Onze allernieuwste smaak heet Moonson en is vanaf eind oktober beschikbaar, deze unieke koffie uit India herbergt een milde chocolade “touch” en verfijnde nasmaak. Deze vijf verschillende smaken lijken ons voorlopig voldoende, maar toch zijn we enigszins van plan om, naargelang de verwachtingen van het publiek, om de twee jaar een nieuwe smaak te lanceren."

Hoe ziet de toekomst van LUI l’espresso er volgens jou uit?
Federico Picchio - "Ondertussen zijn er in België 45 verkoopadressen en komen er gemiddeld 2 per week bij, wat al bijzonder indrukwekkend genoemd kan worden. Het uiteindelijke doel is om 120 verkooppunten binnen de vakspeciaalzaken te genereren en de klanten een uitstekende service en naverkoop mogelijkheden aan te bieden. In Italië overschrijden wij op dit ogenblik ruim de grens van 250 verkoopadressen, met vier exclusieve LUI l’espresso brandstores. Wij streven er daarentegen niet naar om een multinational te worden, dat laten we liever aan anderen over. Wij ijveren ervoor om de authenticiteit, traditie en passie waarom we bekend staan, te blijven handhaven. Want één ding is zeker, ‘we can do coffee’".

De 'Quadra' espressotoestellen van LUI l'espresso zijn in acht verschillende kleuren verkrijgbaar: rood, oranje, zwart, groen, blauw, wit, zwart en geel. Van de espressocapsules tot het onmiskenbare design van het toestel, het volledige concept ademt de Italiaanse sfeer uit.

Meer nieuwigheden:
espressomachine
koffiecapsules
Gepubliceerd op : 17 november 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (5397)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (5397) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro