recepten

Papillote met zalm, raapjes en bleekselderij

Dit recept toont hoe je vis 'in een pakketje' bereidt. In de traditionele bereiding wordt bakpapier gebruikt, maar ook aluminiumfolie of bananenblad zijn geschikt. Een lekker visreceptje met een lage moeilijkheidsgraad, uit het 'Handboek voor de thuiskok'.


Papillote met zalm, raapjes en bleekselderij
Wij kozen voor een originele variant op het bekende visreceptje van 'papillote met zalm', hier aangevuld met raapjes, miniworteltjes en bleekselderij. Dit receptje heeft een lage moeilijkheidsgraad, en kan op veel verschillende manieren naar eigen smaak aangepast worden. Je kan immers ook allerhande andere vissoorten, zoals kabeljauw of heilbot, of schaaldieren, zoals jakobsschelpen, gaan gebruiken.

Benodigdheden:

  • olijfolie
  • 8 meiraapjes, doormidden gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in schuine plakjes gesneden
  • 125 g venkel, in dunne plakjes gesneden
  • 8 miniworteltjes, doormidden gesneden
  • 4 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 4 stukken zalmfilet, elk ca. 100 g
  • takjes tijm
Bereidingswijze:

Verwarm de oven tot 200°C. Knip vier hartvormige vellen uit bakpapier. De helft van elk hart moet circa twee keer zo groot zijn als de zalm. Bestrijk de helft van elk hart met olijfolie.

Verdeel de groenten en het bieslook in vier gelijke porties. Schep een portie in het midden van de geoliede helft van elke stuk bakpapier. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en leg ze op de groenten. Beleg met een paar plukjes tijm.

Vouw de helft van het hart over de vis. Maak de randen dicht door kleine vouwtjes te maken. Vul en vorm de overige pakketjes op dezelfde manier. Leg ze op de bakplaat.

Bak 5-7 minuten, tot de pakketjes opgeblazen en lichtgekleurd zijn. Knip ze voor het opdienen open en zet ze op de borden. Of zet ze op de borden en laat de gasten ze zelf openen.

Gepubliceerd op : 27 oktober 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (5384)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (5384) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :