kookboeken

Dé basis door de ogen van internationale topchefs

Iedere hobbykok moet zijn klassiekers kennen. Maar zonder een scholing, in om het even welke zin van het woord, is het niet altijd eenvoudig om op de correcte manier in je hobbykeuken aan de slag te gaan. En om die reden hoort een kookboek van het kaliber van het ‘Handboek voor de thuiskok’ in ieders keuken thuis.


Dé basis door de ogen van internationale topchefs
Helemaal nieuw is ‘Het handboek voor de thuiskok’ niet, maar de boodschap die erachter schuilt, blijft bijzonder actueel. Peter Goossens en Sergio Herman verkondigen immers keer op keer opnieuw dat een hobbykok de klassiekers perfect dient te beheersen. Wat uiteraard meer dan logisch is, want hoe kan je kalfsvlees op tafel toveren als je niet eens weet hoe je een kalfsjus moet bereiden?

Een kookpakket om u tegen te zeggen

‘Het handboek voor de thuiskok’ is dan ook jouw ideale gids doorheen het culinaire keukenlandschap. Het is een uiterst gedetailleerd naslagwerk waarin je de bouwstenen van een goed gerecht weet terug te vinden. Zo wordt er in de allereerste rubriek, die meer dan dertig pagina’s in beslag neemt, meer dan voldoende aandacht besteed aan de bereiding van allerhande types ‘sauzen en dressings’, gaande van bruine sauzen tot emulsiesauzen.

De rubriek ‘smaakgevers’ leert je dan weer hoe je tapenades, marinades, currypasta en kruidenolie kunt maken. En zo kunnen we wel nog een eindje doorgaan ... . Maar wat volgens ons nog belangrijker is, is dat je aan de hand van fotomateriaal stap voor stap door het kookproces van een recept heen wordt geleid. We hebben ons toch allemaal al eens knarsetandend afgevraagd wat de auteur nu precies bedoelt met ‘een balletje rijst dat in een gekromde handpalm past’. Of iets dergelijks. Wel, beelden zeggen zoveel meer dan woorden.

De expertise van topkoks uit maar liefst vier werelddelen

‘Het handboek voor de thuiskok’ is uiteraard niet het allereerste kookboek dat alle basiskennis in één enkele handleiding vergaard heeft. Dat besefte ook de Engelse auteur Jill Norman, die reeds heel wat publicaties op haar naam heeft staan. Daarom werd het haar al gauw duidelijk dat ze zich op de mondiale keuken moest gaan richten, en bijgevolg dus ook op internationale chefs. Met namen als Ferran Adrià (El Bulli), die je uiteraard in de wondere wereld van de schuimpjes onderdompelt, of Charlie Trotter (Charlie Trotter’s) die het volledige groentenassortiment onder handen neemt, koos ze dan ook niet zomaar voor de eersten de besten.

Ons lijkt het zeker duidelijk, dit allesomvattende kookboek is een handige hulp voor wie van koken weinig kaas heeft gegeten én voor wie zijn vaardigheden verder wil ontplooien. Het mag voor immer en altijd zijn propere plaatsje innemen op ons keukenaanrecht. Om snel ingekeken te worden bij twijfel, of om ons te helpen bij het fileren van eender welke vissoort. Om ons de basisbeginselen van de Japanse, Mexicaanse of Indiase keuken bij te brengen of om ons te helpen granen en peulvruchten naar waarde te schatten. Of gewoonweg ... om ons mateloos te inspireren.

Het handboek voor de thuiskok, Uitgeverij Davidsfonds, ISBN 9789077363140 < € 54,95

Meer nieuwigheden:
aansteker
keukenhulpen
broodtrommel
voorraaddozen
capsulehouders
meer ...
Gepubliceerd op : 28 oktober 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (5383)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (5383) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken

laatste nieuws in table

meer nieuws in table