<< vorige 2 / 6 foto's volgende >>

fotospecial 'Open Up' van Chef & Sommelier

Chef & Sommelier biedt met ‘Open Up’ de ideale oplossing voor jonge wijnen. Dankzij de grote kelk van deze glazen komt de wijn in het glas immers optimaal in contact met zuurstof voor een geoptimaliseerde smaakontplooiing, terwijl de gesloten randen de aroma’s en de smaken in het glas zullen concentreren.

Jonge wijnen hebben af en toe in een klein duwtje in de rug nodig om hun smaken ten volle vrij te geven. Zo beschikken de ‘Open Up’ wijnglazen van Chef & Sommelier over een grote - convex - kelk, waarin de wijn optimaal aan zuurstof blootgesteld wordt en zo in staat is zijn volle aroma te ontwikkelen. Het - concave - bovenstuk van de kelk zorgt er dan weer voor dat deze smaken in het glas geconcentreerd worden.

De breuklijn van het glas, waar het brede kelkoppervlak zich naar boven toe begint te sluiten, geldt ook als een indicatie voor de ideale hoeveelheid wijn bij het inschenken. De wijnglazen zijn bovendien ook voorzien van een zeer dunne rand (0,9 mm), die zeer aangenaam op de lippen aanvoelt.

De wijnglazen zijn vervaardigd uit Kwarx, een geavanceerd materiaal dat door Arc International ontwikkeld is. Kwarx is verbazingwekkend sterk, maar niet dik, heeft een hoge transparantiegraad - zelfs hoger dan kristal - en behoudt zijn glans lang.

Kostprijs per glas - Chef & Sommelier vanaf € 6,50 - € 11,50
(waar te koop)

laatste nieuws in table

meer nieuws in table
advertentie :