beursnieuws

Ambiente 2011 gaat verder op het elan

Van 11 tot 15 februari trekken handelaars vanuit alle windstreken opnieuw en masse naar Ambiente in Frankfurt. Deze internationale handelsbeurs is immers ‘the place to be’ voor alle professionele aankopers van keukengerei, tafelwaren, woninginrichting en geschenkartikelen.


Ambiente 2011 gaat verder op het elan
Professionele aankopers, die komen tijdens de start van het nieuwe bedrijfsjaar in februari, telkens opnieuw in grote getale naar Frankfurt am Main afgezakt. Ambiente herbergt immers het grootste aanbod aan internationale consumentenproducten wereldwijd, onderverdeeld in drie toonaangevende beurzen: Dining, Giving en Living.

Anno 2011, verdere uitbouw van het in 2010 vernieuwde concept

In 2010 veranderde er op Ambiente heel wat. Het beursplan werd volledig door elkaar gegooid, en het nieuwe concept leidde ertoe dat Dining voortaan in hal 1 tot 6 tentoongesteld werd. Giving en Living dienden bijgevolg naar de andere kant van de beursgebouwen te verhuizen. Dit gebeurde uiteraard allemaal in het kader van de veranderende oppervlaktebehoefte van de verschillende sectoren en de optimalisering van de looproute en doorstroming van de bezoekers.

En de reacties van de bezoekers en exposanten, die waren volgens Detlef Braun, lid van het managementteam van de Messe Frankfurt, meer dan positief. Daarom wordt in 2011 op hetzelfde elan verder gewerkt, met hier en daar kleine wijzigingen in het programma. Zo zal de Dining sectie dit jaar de volledige oosterse vleugel van het gebouw innemen, met daarbij de hallen 10.2 en 10.3.

Ook Nicolette Naumann, vice-presidente van de Messe Frankfurt, kan het grote succes van de beurs alleen maar beamen. “Op dit ogenblik hebben wij een wachtlijst moeten aanleggen voor bedrijven die in de toekomst op de beurs willen exposeren. Het overgrote deel van deze wachtenden situeert zich in de sector 'Kitchen'. In de 'Household' sectie noteren wij dan weer een sterk stijgende aanwezigheid van fabrikanten. In vergelijking met het voorbije jaar meten we voor 2011 een groei op van zelfs 25% in deze specifieke sector. De grote budgetten worden ook steeds meer hier gespendeerd. Dure strijkplanken, met een prijskaartje van 1500 €, die vliegen de deur uit als zoete broodjes.” zo verklaart Nicolette Naumann.

Met het oog op design, voor gevestigde waarden en jong talent

Ambiente besteedt ook veel aandacht aan internationaal design. Tijdens de beurs vinden meerdere prijsuitreikingen plaats, zoals de 'Design Plus Award', de 'Design Award of the Federal Republic Of Germany' en zelfs de gevreesde 'Plagiarius', die de meest geslaagde imitaties in de bloemen zet.

En wie dacht dat enkel gevestigde waarden op Ambiente een plaatsje weten te veroveren, zit helemaal fout. 'Talents' en 'Next' zijn twee ondersteunende programma’s die sinds acht jaar jonge designers en net opgestarte bedrijven de kans geven zich aan het grote publiek van aankopers voor te stellen.

Preview op Ambiente Trends 2011

Zoals elk jaar worden ook de meest toonaangevende trends van het komende seizoen naar voor gebracht in een indrukwekkende show in de Galleria. De sleutelwoorden voor het komende najaar zijn: retro, de jaren vijftig achterna; ruwe, natuurlijke materialen; verfijnd modernisme en mix-en-match. Wij zullen alvast op de eerste rij staan ... .


De beurs Dining, die voor ons uiteraard het meest interessant is, is onderverdeeld in Kitchen, Household en Table.

Meer nieuwigheden:
kinderbestekken
kinderserviezen
x porselein
kurkentrekkers
dienbladen
meer ...
Gepubliceerd op : 17 oktober 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (2) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (5348)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (2) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (5348) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
beursnieuws
cuizine.be
beursnieuws
cuizine.be
beursnieuws
cuizine.be
beursnieuws
cuizine.be
beursnieuws
cuizine.be

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :