beursnieuws

Home & Deco Trophy 2010

Op 30 september reikte Fedis voor de allereerste keer de ‘Home & Deco Trophies’ uit. Tien producten uit de door ons zeer geliefde branche - geschenkitems, tafelartikelen en keukenplezier - werden bekroond op basis van innovatie, design en originaliteit.


Home & Deco Trophy 2010
'Home & Deco' is een branche die continu evolueert én innoveert, en die de consument heel wat te bieden heeft, zo verklaart Baudouin Meyhui, voorzitter van de Fedis-sector Home & Deco. Om die reden organiseerde Fedis, de federatie van de Belgische handel, dit jaar dan ook voor het eerst de 'Home & Deco Trophies', een ware bekroning op het werk van die merken die vernieuwing hoog in het vaandel dragen. Met dit evenement willen de verschillende merken in de branche zich groeperen om een label te ontwikkelen die de consumenten informeert van de innovatieve producten.

Drie onafhankelijke jury’s, onder voorzitterschap van Moniek E. Bucquoye - design-experte - kozen uit 138 deelnemende producten tien winnaars uit tien verschillende categorieën. Merken als Jo!e, Trudeau, Eva Solo, Menu, Auerhahn, Ritzenhoff & Breker, Schott Zwiesel, en zelfs het Belgische Val Saint Lambert kwamen als winnaars uit de bus. Deze eerste editie van de Home & Deco Trophy kon dus al op een grote aanwezigheid van merken uit de branche rekenen, maar zoals opgemerkt door Monique E. Bucquoye, ontbraken toch jammer genoeg een aantal belangrijke spelers op het appel." Wij hopen alvast ook dat met deze eerste editie ook de afwezige merken het belang van deze trophy zullen erkennen."

De deelnemende producten werden allen beoordeeld op basis van originaliteit, design en innovatie. "Het gadgetgehalte van een product, een bepaalde trendgevoeligheid, een interessante vormstudie of een niet voor de hand liggende materiaalkeuze, al deze elementen kunnen een product tot een interessant gegeven maken. Zo is een bord al sinds de Middeleeuwen rond, en is het interessant om zien dat de producenten nu nieuwe vormen gaan bedenken," zo stelt Moniek E. Bucquoye.

"Wat in deze sector ook meteen opvalt, is het gebrek aan naambekendheid van de ontwerpers van desbetreffende producten. Waar in andere branches, denk aan de meubelindustrie, de designer onlosmakelijk verbonden wordt met het product, is daar in deze branche nog onvoldoende aandacht voor en ligt er een opportuniteit voor de desbetreffende merken."

Originaliteit, zo blijkt, is bovendien ook een kwaliteit die consumenten best weten te appreciëren. Zo blijkt 31% de originaliteit van een geschenk belangrijk te vinden, tegenover 56% die een cadeau op maat verkiezen, en voor slechts 11% speelt de prijs de belangrijkste rol. Zo bleek uit de resultaten van een marktonderzoek in opdracht van Fedis. Vergeet dus de onpersoonlijke cadeaubons en kies voor een gepersonaliseerd geschenk, op maat van jouw familielid, vriend of kennis.

Wie benieuwd is naar alle winnende producten, kan deze in de fotospecial 'Home & Deco Trophy 2010 - de winnende ontwerpen spotten.

Gepubliceerd op : 6 oktober 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (2) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (5336)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (2) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (5336) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
beursnieuws
cuizine.be
beursnieuws
cuizine.be
beursnieuws
cuizine.be
beursnieuws
cuizine.be
beursnieuws
cuizine.be

laatste nieuws in table

meer nieuws in table
  • RED DOT
    Sinds 1955 is er jaarlijks een Red Dot Product/Design/Communication Award. De red dot is voor een product of idee, een internationaal herkende kwaliteitsstempel.
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9