kookboeken

Dossier: Koken met de kinderen : Topchefs koken met hun kinderen, nu nog jij!

Topchefs koken met hun kinderen, nu nog jij!

Elf topchefs en hun kinderen nemen plaats achter het fornuis, en toveren samen kindvriendelijke lekkernijen op tafel. Dat is in het kort de opzet van het kookboek ‘Mijn papa is de chef’, een luchtig naslagwerk waar zowel papa, mama en de kids veel plezier aan kunnen beleven.


Topchefs koken met hun kinderen, nu nog jij!
Wanneer elf topchefs, van het kaliber van Sergio Herman, Dominique Persoone en Viki Geunes, de handen in elkaar slaan om een kookboek te gaan produceren, dan zal het resultaat van hun arbeid zonder twijfel de moeite meer dan waard zijn. Dat deze chefs gastronomische toppen kunnen scheren, dat wisten we uiteraard al, maar met dit kookboek ‘Mijn papa is de chef’ stonden ze ineens voor een veel grotere uitdaging.

Want kinderen, en dan vooral hun eigen ‘vlees en bloed’, die zijn niet zo gemakkelijk te overtuigen. Worst met appelmoes kan uiteraard elk kind wel bekoren, maar onze ervaringdeskundigen bieden hun kinderen liever een origineler en meer gevarieerd voedingspatroon aan. Ontdek zelf, aan de hand van de verrassende recepten in dit kookboek, hoe ook jij je kinderen kan verwennen met gezonde, lekkere en verrassende lekkernijen.

“Ook voor kinderen moet je moeite doen om het eten er goed te laten uitzien. Je eet met je ogen en bij kinderen is dat nog meer het geval dan bij volwassenen", zegt Dimitri Lysens (chef van Magis).

Van ‘Couscous met gebakken sardines’ tot ‘Pizzawrap met verse tomaat en basilicum’ of ‘Ijslolly’s van appelsien en aardbei’, de uitgebreide verzameling van recepten uit het kookboek zal het smakenpalet van je kinderen zeker en vast bevallen én aanscherpen. Bovendien zullen de kids het fantastisch vinden om met hun handjes in het pizzadeeg te wroeten, of om hun persoonlijke hamburgers te gaan platwalsen.
“Hamburgers maak ik altijd zelf, ook die voor op een broodje. We hebben er ooit eens eentje gehaald, die stak vol vet en suiker. Onze zoon heeft er amper twee happen van genomen. Als je kinderen van kleins af goede producten laat eten, gaan ze niet snel naar rotzooi grijpen", stelt Bart Desmidt (chef van Bartholomeus) vast.

Dit kookboek werd bovendien aangevuld met heel wat tips, van onze chefs, die naast hun drukke bezigheden als chefkok, uiteraard boven alles een trotse papa zijn. Twee deskundigen, psychologe Marleen Theunis en voedingsdeskundige Dimitri Declercq, allebei verbonden aan de kinderafdeling van UZ Gent vullen dan weer aan met wetenschappelijk materiaal. Meer tips van deskundige Dimitri Declercq vind je in het artikel 'Gezonde voeding voor kinderen'.

. Mijn papa is de chef, Linkeroever Uitgevers, ISBN 9789057203510 < € 24,95

Meer nieuwigheden:
kinderbestekken
kinderserviezen
x porselein
kurkentrekkers
dienbladen
meer ...
Dossier: Koken met de kinderen : Topchefs koken met hun kinderen, nu nog jij!


Gepubliceerd op : 23 juni 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Koken met de kinderen

Koken met de kinderen, het is leuk, ontspannend en bevorderend voor de band tussen ouder en kind. Wij spraken met een voedingsdeskundige over een gezonde voeding voor kinderen en zochten naar de tofste keukenaccessoires voor de kids, zodat jij en de kinderen onmiddellijk aan de slag kunnen!Dossier: Koken met de kinderenselect distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=5147 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=5147 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen
  • Friodur
    De merknaam Friodur, geregistreerd onder de firma Zwilling J.A. Henckels, refereert naar diens producten waar het staal een specifiek ijsgehard procédé ondergaat om in duurzaamheid en kracht te winnen. Staal van topkwaliteit...
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :