tips

Vier lekkere cocktails, uit de doeken gedaan

Peter Grunewald ging voor ons aan de slag met de shaker en toverde een aantal populaire cocktails uit de mouw, zoals de Cosmopolitan en de Ginn Fizz, en een aantal andere unieke, zinnenprikkelende creaties.





1. Asian Daiquiri

Het gebruik van kruiden in cocktails is nog niet bepaald 'common good', maar hier zorgen de basilicum en gember voor een uiterst unieke smaak. Voor wie wel houdt van Aziatische smaken, is de 'Asian Daiquiri' een absolute aanrader.

IngrediŽnten: 3 schijven gember, 4 ŗ 6 basilicumblaadjes,2 cl limoensap,2 cl rietsuikersiroop, 4,5 cl rum en 1,5 cl Marasquino


2. Cosmopolitan

De ĎCosmopolitaní werd de afgelopen jaren steeds populairder. Het lijkt logisch dat dit mogelijk iets te maken heeft met de overvloedige aandacht die het roze drankje in de reeks ĎSex & the Cityí kreeg, maar al bij al blijft het gewoonweg een bijzonder smakelijke cocktail.

IngrediŽnten: 4 cl wodka, 1,5 cl limoensap en 3 cl cranberrysap

De Cointreaupolitan is een lekkere en leuke variant op de Cosmopolitan. Bij de Cointreaupolitan vervang je de wodka door Cointreau (1,5 cl). Deze cocktail serveer je bij voorkeur in een martiniglas.


3. Gin Fizz

De 'Ginn Fizz' is de bekendste cocktail uit de familie van 'Fizzes', zoals ze door kenners genoemd worden, allemaal cocktails op basis van bruisend water. Peter Grunewald kiest hier voor een Silver Fizz, hier wordt het wit van een ei aan toegevoegd om de cocktail luchtiger te maken.

Op deze cocktail zijn nog enkele interessante varianten mogelijk: Golden Fizz, waaraan een eierdooier wordt toegevoegd, Royal Fizz, met een volledig ei, Diamond Fizz, met sprankelende wijn in plaats van sodawater en Green Fizz, waar mintlikeur wordt bijgevoegd.

IngrediŽnten: 5cl gin, 2 cl citroensap, 1 cl rietsuikersiroop, 2 ŗ 3 cl bruisend/sodawater en eiwit.


4. Black Basil

Een 'Black Basil' is momenteel nog niet echt algemeen gekend, maar daarom zeker niet minder de moeite waard. Dubbelstrainen is hier wel de boodschap, want je wilt niet voortdurend die vervelende stukjes basilicum uit de mond halen.

IngrediŽnten: 4 ŗ 6 basilicum blaadjes, 2 cl limoensap, 2 cl rietsuikersiroop, 4,5 cl wodka Absolut 100%, 1 cl limoncello, 4 ŗ 6 cl tonic



Gepubliceerd op : 31 augustus 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (3) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (5231)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (3) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (5231) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips
cuizine.be
tips

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen
  • Pasteuriseren
    Pasteuriseren is een proces in de voedselindustrie waarbij schadelijke bacteriŽn in aan bederf onderhevige voedselproducten worden vernietigd door het voedselproduct kortstondig te verhitten, zonder het product te beschadigen.
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :