kookboeken

Modern zoet, vol zomerse dessertrecepten

Wie op etentjes vaak volkomen inspiratieloos één of andere variant op chocoladetaart, fruitsalade of vanilleijs op tafel tovert, zal het inspirerende kookboek ‘Modern Zoet’ met niets meer of minder dan open armen ontvangen.


Modern zoet, vol zomerse dessertrecepten




Verrassende desserts, die bovendien ook nog eens lekker zijn, en op een originele manier worden gepresenteerd, die kan je helaas op je vijf vingers tellen. Tenzij je misschien met een dessertlepel in de mond bent geboren, maar dat zal bij de meesten onder ons wel niet het geval zijn.

Toch hoeft dat echter helemaal geen drama te zijn. Kris Goegebeur, banketbakker en chocolatier van beroep, die bovendien ooit nog door de Weekend Knack tot één van de tien beste bakkers van België werd verkozen, reikt ons in het kookboek ‘Modern Zoet’ dé geheimen voor het bereiden van hedendaagse lekkernijen aan.

Zomerse zoetigheden, een hele mondvol

Met meer dan 70 dessertrecepten, die stuk voor stuk, verrassend origineel uit de hoek komen, ben je trouwens wel een tijdje zoet. En elke lekkerbek, van de chocoladeliefhebber tot de ijsenthousiasteling, kan zich voluit inleven in zijn lievelingsmaterie. De recepten in het kookboek wordt onderverdeeld in een aantal verschillende rubrieken (11), zoals sushi, zoete soepen en tempura, voor wie wel houdt van iets bijzonders, maar ook klassiekere recepten, zoals tiramisu en enkele bekende gourmettaarten worden in een volledig nieuw kleedje gestopt.

De kleintjes zullen dan weer met veel plezier hun ijsjes inruilen voor de meringuestokjes, versierd met gekleurde suikerbollen, of de cd’s met chocolade, die ze bovendien zelf kunnen helpen maken. En de beginnende hobbykok, die al wat achterdochtig wordt bij het horen van termen als tarte tatin of crémeux, kan met behulp van de basisrecepten, die achteraan in het kookboek werden opgenomen, zijn eerste pasjes als amateurbanketbakker gaan maken.

‘Modern Zoet’, een echte zoethouder, voor jong en oud.

Slechts één kleine opmerking over dit kookboek uit de Minestronestal: jammer genoeg staan er geen tijdsindicaties aangeduid bij de recepten. Wie zich in allerijl voor de leeuwen, in mijn gavel 25 hongerige zoetekouwen, wenst te gooien tijdens een barbecuefeestje, kan zich wel eens grondig mispakken aan de bereidingstijd van de pannekoekensushi’s.

Wil ook jij op je volgende feestje uitpakken met een dessert, waarover nog lang zal worden nagepraat, dan moet je ‘Modern Zoet’ absoluut bovenaan je kookboekenlijstje plaatsen.

Modern Zoet - © Tony Le Duc, Minestrone Culinaire Uitgeverij,
ISBN 9077695036 < € 25

Gepubliceerd op : 3 augustus 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (5197)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (5197) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen
  • Blancheren
    Blancheren is een voorbereidingstechniek. Rauwe ingrediënten worden kort in kokend water gelegd om ze er na een paar minuten alweer uit te halen en af te spoelen onder koud water. Dit wordt vooral toegepast op groenten, met...
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :