nieuws

Monos, de keuken met 'open' limits

Weinig designers slagen erin om een ruimtebesparende, volledig uitgeruste en mooi ogende keuken tegelijk te ontwerpen. Al te vaak worden nieuwe technologieën zo geïntegreerd dat de keukenelementen onnoemelijk groot worden, of het geheel slordig en chaotisch wordt. Niet bij Makio Hasuike en co., dat voor de keukengroep Del Tongo bewijst dat het anders en beter kan.


Monos, de keuken met \'open\' limits
Een van de opvallendste keukens die Makio Hasuike voor Gruppo Del Tongo ontwierp, is Monos. De keuken is opgebouwd uit verschillende onafhankelijke units die kunnen worden gecombineerd en op elkaar afgestemd. De designer is meester in het rijmen van de moderne westerse vormgeving en traditionele oosterse ruimteprincipes. Dat wordt ook hier geïllustreerd.

De keuken als het hart van het huis

De keuken wordt geïnterpreteerd als het hart van het huis, als een flexibel baken voor al wat leeft en beweegt. In de eerste plaats voor het bereiden van eten: soms voor een uitgebreid diner waar je uren werk in investeert, andere keren voor een snelle hap. Zowel voor singles als grote gezinnen. Een ruimte waar altijd plaats is voor een onverwachte gast, door eenvoudigweg de setting aan te passen. Waar elektrische snufjes veilig weggeborgen zitten achter dubbele wanden. Alles op zijn plaats in een serene omgeving, zelfs voor zo’n intense en levende ruimte als de keuken.

Flexibele elementen zoals een verstelbaar tafelblad en verrolbare units zorgen ervoor dat de keuken op ieder moment van de dag het gewenste gezicht krijgt. Op die manier wordt beantwoord aan de alsmaar complexere noden waaraan de moderne keuken moet voldoen.

De grenzen binnen de ruimte worden niet zomaar overboord gegooid, maar worden veranderlijk in tijd. De uniciteit in materiaalkeuze ondersteunt dit ‘open’ concept. Massief marmer wordt gecombineerd met glanzend witte stalen wanden, kookeilanden in gewalst staal krijgen charme door donkere houten kastwanden: de tactiele materialen stralen welness en duurzaamheid uit.

Monos White - het paradepaardje van Makio Hasuike

De Monos White valt het meest op in het rijte. De verfijnde organisatie en constructie wordt hier op de top gedreven. Het gebruik van 'Zebrino'-marmer in zowel het eiland als de onderkant van de kastenwand slaat een brug tussen het zwart en wit staal in de wanden. De glanzende inox-kookunits kunnen worden afgeschermd door een kap. De hoge kastwand verbergt de meest essentiële uitrusting en een spijskamer.

Opvallend is de ingewerkte blauwe verlichting en de kleine trapladder die alles bereikbaar maakt. Nuchtere oplossingen worden met oog voor detail afgewerkt, waarbij voor de materialen steeds rekening gehouden wordt met de Japanse EO**** norm omtrent lage formaldehyde uitstoot.

  Met flexibel werkblad
Om de keuken in een handomdraai van look en functie te kunnen veranderen, is het werkblad voorzien van een motorische functie die zowel verticaal als horizontaal werkt. Op die manier wordt de tafel een lineair verlengd werkblad en omgekeerd.
  Kastenwand met verzonken schuifdeuren
Een voorzienige kitchenette zit handig weggeborgen achter grote schuifdeuren met ingewerkte grepen. Uitgerust met schuiven, lades, de nodige elektrische apparaten en getint glas boven het verlichte werkgebied.
  Keukeneiland wordt barkast
Het keukeneiland uit deze reeks in mokka wintereik kan motorisch of manueel afgeschermd worden. Het houten omhulsel schuift over de stalen kookplaat en spoelbak, zodat het meubel voor gevarieerde doeleinden bruikbaar is. De kraan is verstelbaar in de hoogte om beweging toe te laten.
  Functionele wellness
De Monos keuken is ontworpen voor zij die koken met liefde. Ruime schappen en voorraadkasten bieden plaats aan uitgebreide serviezen en overvloedige etenswaren. De lineaire opbouw is makkelijk te reinigen. In deze serie met Carrara-marmer zijn speciale sproeiers voorzien, voor het hygiënisch bereiden van maaltijden.
  Monos White, sterk karakter
Hét pronkstuk van Gruppo Del Tongo op Eurocucina 2010, en met reden. Deze keuken heeft een uitgesproken identiteit dankzij het gestreept Zebrino marmer gecombineerd met zwart en wit staal en inox. Subtiel geïntegreerde verlichting zorgt voor een eigentijdse sfeer, terwijl de materiaalkeuze tijdloos aandoet. Alles staat in functie van de praktische keuken, maar wordt volgens het Monos-principe flexibel en onzichtbaar uitgevoerd.

Meer nieuwigheden:
keukens
Gepubliceerd op : 12 juni 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=881 and a.id not in (5188)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=881 and a.id not in (5188) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
1 2 3 ... 8 volgende >>

laatste nieuws in keukens

meer nieuws in keukens
  • Hi-macs
    HI-MACS is een geavanceerd mineraalmateriaal dat bestaat uit 75% natuurlijke mineralen en pigmenten die samengebonden zijn met een acrylaat. De natuurlijke acrylsteen die uit dit proces ontstaat, is zeer duurzaam, heeft een...
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
MAAK UW KEUZE IN KEUKENS :