kookboeken

Dossier Wijn: Van wijnglazen tot decanteerkaraffen : De meest recente, interessante wijnboeken

De meest recente, interessante wijnboeken

Over wijn valt heel wat te leren. Hoe kies je een goede wijn uit het ruime aanbod, hoe kan je je geliefde flessen het best bewaren, hoe (on)gezond is wijn nu echt voor je, dit zijn slechts enkele vragen die in de onderstaande boeken allemaal behandeld worden.

In de boekenrekken van eender welke boekenwinkel zul je ongetwijfeld een schap vol wijnboeken terugvinden. Er valt immers immens veel over te schrijven. Wij maakten een kleine, gevarieerde selectie uit het aanbod van dit najaar:

1001 supermarktwijnen

Heel wat mensen kopen hun wijn in de supermarkt. Daar is dan ook helemaal niets mis mee. Maar het gigantische aanbod maakt het wel moeilijk om tot een goede keuze te komen. Om die reden is het wijnboek '1001 supermarktwijnen' een handig naslagwerk om in huis te hebben. De auteur Simonne Wellekens, wijnspecialiste en journaliste voor De Standaard, beschrijft de beste supermarktwijnen van dit moment, gecatalogiseerd per winkel, wijnsoort en prijs. Naar de supermarkt om wijn? Ja, maar dan wel met dit boekje bij de hand.

1001 supermarktwijnen, ISBN 9789089311603, Borgerhoff & Lamberigts < € 21,50


Larousse wijnencyclopedie

De nieuwe Larousse wijnencyclopedie ligt sinds kort in de boekenrekken. Dit complete naslagwerk bevat meer dan 600 foto's, 246 overzichten van de wijnregio's en de wijnen uit de hele wereld en 37 kaarten van wijnlanden en wijnregio's. Allerhande informatie over de verschillende druivenrassen, de productie van wijn, de analyse van een etiket, hoe de juiste wijn met een gerecht combineren, hoe een wijnkelder beheren, ... en nog zoveel meer, dat vind je in deze wijnencyclopedie terug.


Larousse wijnencyclopedie, ISBN 978 90 209 9744 6, Lannoo < € 39,99


Hugh Johnsons wijngids 2012

Hugh Johnson wordt wel eens de bestverkochte wijnauteur ter wereld genoemd. Een echte autoriteit op vlak van wijnkennis bovendien. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat andere wijnkenners en wijnprofessionals reikhalzend uitkijken naar zijn volgende wijngids. In Hugh Johnsons wijngids 2012 geeft hij opnieuw zijn deskundige oordeel over 6000 wijnen en producenten met informatie over oogstjaren, druivenrassen, jaargangtabellen en combinaties van wijn en spijzen.

Hugh Johnsons wijngids 2012, ISBN 9789000301522, uitgeverij Unieboek < € 19,99


Vin et Mets des 4 Saisons

De seizoenen bepalen vaak onze culinaire verlangens. Hutsepot eten we in de winter, paëlla is dan weer eerder zomerse kost en die seizoensgerechten moeten dan ook nog eens van een bijpassende wijn voorzien worden. Dankzij dit wijnboekje kan je probleemloos bijpassende wijnen vinden die jouw gerecht net de juiste feeling geven. Tweetalige versie in Frans/Engels. Helaas niet in het Nederlands verkrijgbaar.

Vin et Mets des 4 Saisons - Atelier du Vin < € 24,50

Dossier Wijn: Van wijnglazen tot decanteerkaraffen : De meest recente, interessante wijnboeken


Gepubliceerd op : 10 oktober 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier Wijn: Van wijnglazen tot decanteerkaraffen

Wijnglazen, die heeft iedereen wel in de barkast staan. Wijnkaraffen daarentegen, dat lijkt me straf. Maar misschien heb je daar nooit echt het belang van ingezien. Daarom overlopen wij in dit dossier kort wat er zoal te verkrijgen valt en vooral, wat je ermee dient te doen.Dossier Wijn: Van wijnglazen tot decanteerkaraffen


Wie van goede wijn houdt, moet durven investeren in kwaliteitsvolle wijnglazen. Dat is één van de vele waardevolle tips die we goed in onze hoofden hebben geprent. Meer van dit, dat lees je hier. En wie binnenkort al de hort op gaat voor de aankoop van kerstgeschenken, kan hier al heel wat waardevolle kerstinspiratie opdoen.

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=3660 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=3660 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in table

meer nieuws in table