tips

Dossier: Buiten genieten : De barbecue op houtskool, gas of elektriciteit?

De barbecue op houtskool, gas of elektriciteit?

De zon schijnt, het tuinmeubilair staat buiten opgesteld, en nu nog snel even naar de winkel om een nieuwe barbecue te kopen. Maar weet je wel al of je liever een toestel op gas, houtskool of elektriciteit wilt gaan aankopen?


De barbecue op houtskool, gas of elektriciteit?
Eerst en vooral moet je beslissen welk type barbecue je in huis wilt halen. Kies je voor het gemak van een elektrische of gasbarbecue of voor de charme en authenticiteit van een houtskoolbarbecue? Barbecueën op houtskool is de meest authentieke manier om te barbecueën. De geur van houtskool, de gezellige warmte die gepaard gaat met het aanmaken van de houtskoolblokjes - of de kokosbriketten - velen oordelen dat barbecueën in de meest zuivere betekenis van het woord, met houtskool gedaan wordt en best zijn charmes heeft. Het grootste nadeel van deze manier van grillen is de aanmaaktijd, al kan je die ernstig in tijd beperken door kokosbriketten te gebruiken.

Ben je echter geen held in het stoken van vuurtjes, dan zijn er twee alternatieven. De eerste mogelijkheid is barbecueën op elektriciteit. Een elektrische barbecue is handig in gebruik: je steekt de stekker in het stopcontact, wacht tot het lampje aangaat dat de gewenste temperatuur aangeeft - dit gebeurt meestal al na enkele minuten – en hopla, je bent vertrokken. Een elektrische barbecue is meestal ook uitgerust met een regelbare thermostaat, zodat je heel precies de temperatuur van je grill kunt regelen. Deze barbecues zijn over het algemeen ook behoorlijk compact, wat ze populair maakt in stedelijke gebieden, waar mensen over een beperkte buitenruimte beschikken.

Het tweede alternatief is barbecueën op gas. Geen gezeul meer met houtskool, aanmaakblokjes of lucifers. In een mum van tijd kan je aan de slag, want de branders beginnen onmiddellijk te werken. Een gasbarbecue is bovendien ook in de meeste gevallen met bijzondere technische specificaties uitgerust. Dankzij de verschillende branders bijvoorbeeld, is de temperatuur perfect regelbaar en wordt die gelijkmatig verspreid. Alle worstjes of brochettes worden met andere woorden gelijktijdig gaar. Een gasbarbecue met deksel is dan weer multifunctioneel, want je kan er vlees in roken of een kip braden net als in de oven.

Misschien mag het zelfs wat meer zijn? Wie er tijdens de zomer genoeg van heeft om telkens in een warme keuken te koken en wel wat meer wil dan elke dag gegrilde worsten, burgers en biefstukken, kan met een buitenkeuken om het even welke viergangenmenu in elkaar flansen. En dit in de tuin, onder de blote hemel. Een buitenkeuken is naast het voor de hand liggende grilloppervlak, voorzien van een deksel en meestal ook uitgerust met een teppanyakikookplaat of een gaskookplaat, waarop je sauzen en andere bijgerechten kunt klaarmaken en soms nog met een koelkast. Een buitenkeuken kan zo uitgebreid worden met functies die het best bij jouw keukenprofiel passen.


Dossier: Buiten genieten : De barbecue op houtskool, gas of elektriciteit?


Gepubliceerd op : 1 mei 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Buiten genieten

Het buitenleven lonkt! Lekker buiten genieten van de zon, een drankje en natuurlijk ook een zomerse maaltijd. Die maaltijd bereiden, dat doen we het liefst in de tuin of op het terras. En dus worden er allerhande barbecues en/of buitenkeukens het terras opgesleurd.Dossier: Buiten genieten


Wij trokken naar Overpelt om Dimitri Schoofs, de teamleider van de BBCats die in 2010 het Belgisch Kampioenschap Barbecue wonnen, enkele handige barbecuetips te ontfutselen. We stellen uiteraard ook de allernieuwste barbecuetoestellen aan je voor.

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=4262 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=4262 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :