varia

Workshop: Inmaken als 'hippe' bewaartechniek : Welke producten kan je zoal gaan inmaken?

Welke producten kan je zoal gaan inmaken?

Fruit, bessen, groenten, maar ook vlees en worsten kunnen ingemaakt worden. Weck bracht dan ook al lange tijd terug hierover een handig inmaakboek op de markt, dť handleiding voor correct en veilig inmaken.


Welke producten kan je zoal gaan inmaken?




Ook wij doken met veel enthousiasme in dit handboek en gingen even na wat je zoal kan gaan inmaken en waarmee je zeker rekening dient te houden.

  • Bessen: allerhande bessen, zoals aalbessen, aardbeien, bosbessen, braambessen en zelfs niet al te rijpe wijndruiven kunnen ingemaakt worden. Bij heel wat bessen wordt een suikeroplossing toegevoegd, exacte maatgegevens zijn in het handboek terug te vinden.
  • Fruit: abrikozen, appels, kersen, peren, noten, de lijst van fruitsoorten die ingemaakt kan worden is meer dan lang.
  • Moes: ook appelmoes of rabarbermoes mag je inmaken. Voor het maken van moes geldt echter als regel dat je zo rijp mogelijk fruit met een vol aroma moet gebruiken. Meer info over de wijze van behandling en de suikertoevoeging per moessoort vind je terug in het handboek.
  • Confituur: ook confituur kan langer bewaard worden wanneer je die inmaakt in plaats van inleggen (afsluiten met een schroefdeksel), hij blijft onbeperkt houdbaar.
  • Groenten: niet alle groenten kunnen ingemaakt worden, maar de lijst is ellenlang: asperges, aardappelen, bloemkool, erwten, komkommers, mais, pompoenen, en zo kunnen we nog even doorgaan. Let er wel op dat je steeds kiest voor hoogwaardige, pas geoogste groenten, enkel dan bekom je het beste inmaakresultaat.
  • Paddestoelen: bijna alle eetbare paddestoelen kunnen ingemaakt worden, al geldt hier opnieuw de regel dat deze zo kort mogelijk nadat ze geplukt werden, worden behandeld.
  • Vlees, worst en wild: vlees is moeilijker om in te maken dan groenten, maar het loont toch wel de moeite om kalfsgebraad, runderrollade of leverworst te kunnen inmaken. Vlees dat je wenst in te maken, dient voor het inmaakproces zorgvuldig gekookt te worden.
  • Soep, bouillons en kant-en-klare gerechten: de manier om om je vleesbouillons voor saus, gelei of braadjus te bewaren, is door deze in te maken. De ingemaakte bouillon of soep is onmiddellijk bruikbaar, waardoor je geen kostbare tijd verliest met ontdooien.
  • Gebak: jouw lievelingscake altijd binnen handbereik? Dat kan perfect, al moet je daarvoor wel konische inmaakglazen gaan gebruiken. Want deze glazen zijn de enigen die het mogelijk maken het gebak gemakkelijk uit de glazen te laten glijden.

Meer nieuwigheden:
aansteker
keukenhulpen
broodtrommel
voorraaddozen
capsulehouders
meer ...
Workshop: Inmaken als 'hippe' bewaartechniek : Welke producten kan je zoal gaan inmaken?


Gepubliceerd op : 1 maart 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Workshop: Inmaken als 'hippe' bewaartechniek

Leve de lente, leve de knapperige asperges, sappige aardbeien of zachte vleestomaten. En wie deze overheerlijke groenten en fruit ook deze winter nog met smaak wil verorberen, kan zich net als wij in een zelfcursus 'inmaken', of 'Wecken' zoals het ook wel genoemd wordt, onderdompelen.



Workshop: Inmaken als \'hippe\' bewaartechniek


De mensheid houdt zich al sinds jaar en dag bezig met het aanleggen van voorraden: producten werden gepekeld of ingezouten, tot modernere technieken zoals koelen of invriezen een evidentie werden. Maar ook het inmaken van producten is ťn blijft een bewaartechniek die we niet zomaar terzijde mogen schuiven.


select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=5030 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=5030 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in table

meer nieuws in table
MAAK UW KEUZE IN TABLE :