varia

Workshop: Inmaken als 'hippe' bewaartechniek : Wat heb je nodig om in te maken?

Wat heb je nodig om in te maken?

Wie wil gaan wecken, moet toch wel een tussenstop gaan maken in de kookwinkel, want je hebt er toch een aantal onmisbare producten voor nodig.

Een aantal zaken zijn natuurlijk onontbeerlijk. Hieronder volgt een lijstje:
  • De Weckglazen met bijpassende glasdeksels zijn van immens belang. Het is enorm belangrijk dat er geen ruimte voor residuele zuurstof in het bovenste gedeelte van het glas, net onder het deksel, vrijblijft. Deze zuurstof kan de smaak, de kleur en het vitaminegehalte van de producten in het inmaakglas immers aantasten.
  • Ook de inmaakringen om de Weckglazen luchtdicht met deksels te kunnen sluiten
  • Een inmaakthermometer is essentieel, want het is zeer belangrijk om bij het inmaken de in de recepten aangeduide temperatuur te volgen.
  • Veerklemmen om de Weckglazen tijdens het inkoken goed dicht te houden.

Andere items kunnen je het wecken heel wat gemakkelijker maken:
  • Inmaken kan je op veel verschillende manieren: in de bakoven, de microgolfoven of de snelkookpan, maar vaak komen hier nogal wat praktische moeilijkheden bij kijken. Een inmaakketel is dan ook geen overbodige luxe voor wie graag en veel wil inmaken. Bovendien zijn deze ketels tevens ook uitgerust met een bodemrooster, zodat de glazen niet onmiddellijk op de bodem van de ketel staan. Dit helpt het rammelen van de glazen tijdens het koken te voorkomen.

  • Een vultrechter helpt morsen te voorkomen. Dankzij de handige opzetrand kan de trechter gemakkelijk op de Weckglazen worden geplaatst, zodat de ingrediënten niet zomaar overal heen kunnen glippen.

  • Wie geen verbrande vingers wil, kan voor een glastang kiezen. Want wanneer de glazen uit de inmaakketel of de snelkookpan verwijderd dienen te worden, kunnen die wel eens heel erg warm aanvoelen.


Meer nieuwigheden:
aansteker
keukenhulpen
broodtrommel
voorraaddozen
capsulehouders
meer ...
Workshop: Inmaken als 'hippe' bewaartechniek : Wat heb je nodig om in te maken?


Gepubliceerd op : 1 maart 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Workshop: Inmaken als 'hippe' bewaartechniek

Leve de lente, leve de knapperige asperges, sappige aardbeien of zachte vleestomaten. En wie deze overheerlijke groenten en fruit ook deze winter nog met smaak wil verorberen, kan zich net als wij in een zelfcursus 'inmaken', of 'Wecken' zoals het ook wel genoemd wordt, onderdompelen.Workshop: Inmaken als \'hippe\' bewaartechniek


De mensheid houdt zich al sinds jaar en dag bezig met het aanleggen van voorraden: producten werden gepekeld of ingezouten, tot modernere technieken zoals koelen of invriezen een evidentie werden. Maar ook het inmaken van producten is én blijft een bewaartechniek die we niet zomaar terzijde mogen schuiven.


select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=5030 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=5030 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in table

meer nieuws in table