varia

Workshop: Inmaken als 'hippe' bewaartechniek : Waarom kiezen voor het inmaken van producten?

Waarom kiezen voor het inmaken van producten?

Een goed beheer van de voedselvoorraad was vroeger essentieel, en daarbij speelde het inmaken van voeding een belangrijke rol. Maar ook vandaag blijven er nog zoveel redenen over om ons op deze bewaartechniek te beroepen.


Waarom kiezen voor het inmaken van producten?
  • Inmaken is handig, uiteraard. Want als fijnproever kan je het hele jaar door nagenieten van seizoensgerechten, zoals zomers fruit in de winter, of vleespastei in de zomer.
  • Inmaken is vooral heel handig voor wie over een moestuin of boomgaard beschikt en het teveel aan groenten en fruit op een goede manier wil bewaren. Maar ook voor wie geen groene vingers of een grote tuin heeft, is inmaken heel interessant. Je kan immers groenten en fruit aankopen op het moment dat ze het lekkerst en goedkoopst zijn en zo een voorraad aanleggen.
  • Ingemaakte producten kunnen gedurende lange tijd bewaard blijven, terwijl ze bij het invriezen hoogstens zes maanden in goede staat blijven.
  • Heel wat ingemaakte producten zijn op elk moment volledig gebruiksklaar, want ze zijn reeds voorgekookt en klaar om op te eten.
  • Inmaken is leuk, want het geeft ongelooflijk veel voldoening om huisgemaakte glazen vol verse producten uitgestald te zien staan in de opbergruimte, in plaats van aangekochte conservenblikken.
  • Inmaken is boven alles erg eenvoudig. Iedereen kan inmaken, en al helemaal wanneer je daarvoor beroep doet op de producten en het inmaakboek van Weck, dat in het begin van deze eeuw het inmaken in glazen in gans Europa, en daarbuiten, heeft ingevoerd. Toegegeven, deze bewaartechniek heeft net iets meer om het lijf dan andere beter gekende bewaartechnieken, maar al na één enkele keer kan je het handboek laten voor wat het is en ongestoord aan de slag gaan.

Meer nieuwigheden:
aansteker
keukenhulpen
broodtrommel
voorraaddozen
capsulehouders
meer ...
Workshop: Inmaken als 'hippe' bewaartechniek : Waarom kiezen voor het inmaken van producten?


Gepubliceerd op : 1 maart 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Workshop: Inmaken als 'hippe' bewaartechniek

Leve de lente, leve de knapperige asperges, sappige aardbeien of zachte vleestomaten. En wie deze overheerlijke groenten en fruit ook deze winter nog met smaak wil verorberen, kan zich net als wij in een zelfcursus 'inmaken', of 'Wecken' zoals het ook wel genoemd wordt, onderdompelen.Workshop: Inmaken als \'hippe\' bewaartechniek


De mensheid houdt zich al sinds jaar en dag bezig met het aanleggen van voorraden: producten werden gepekeld of ingezouten, tot modernere technieken zoals koelen of invriezen een evidentie werden. Maar ook het inmaken van producten is én blijft een bewaartechniek die we niet zomaar terzijde mogen schuiven.


select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=5030 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=5030 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in table

meer nieuws in table