kookboeken

Met de vlam in de pan - Kook Ze! Heet

De zesde editie uit de reeks Kook Ze!, daarop waren we al eventjes vol ongeduld aan het wachten. Verrassing alom dankzij de gloednieuwe Kook Ze! Heet die er ongetwijfeld in zal slagen de gemoederen in de keuken daarlijk te verhitten.





Sinds de lancering van het vorige nummer uit de reeks, Kook ze! Traag, kennen we het principe al. Deze kookboeken van de Minestrone Uitgeverij, waarvan er ondertussen al zes zijn uitgebracht, zijn zoveel meer dan 'doordeweekse' kookboeken, dankzij de journalistieke insteek en de gedegen achtergrondinformatie in magazinestijl.

Kook Ze! Heet is zonder twijfel de meest gedurfde editie van de volledige reeks, na Kook Ze! Snel, Chic, Vreemd, Fris en Traag. 'Heet' heeft, volgens de auteur, of moeten we zeggen hoofdredacteur Tony Le Duc, meerdere betekenissen: heet staat voor 'hoog vuur', voor 'pikant' en voor 'erotiek'. Deze drie thema's vormen dan ook de rode draad doorheen dit nummer van Kook Ze!

Pikante gerechten, hete temperaturen, en zinderende recepten

In het effectieve kookboekgedeelte komt alweer een productmozaÔek met allerhande pikante smaakmakers (sambal, mierikswortel of Faja Lobi) aan bod, en uiteraard wordt ook even nagegaan op welke manieren we eten kunnen bereiden op heel hoge temperaturen.

Daarna komen we uiteindelijk tot bij de pikante gerechten, die heel wat tongen in vuur en vlam kunnen zetten: wat dacht je van zeebaars met gember en tamarinde, een Mexicaanse salsa met Spaanse pepers en koriander, en zoete loempia's met matcha en wasabichocolade. Mensen met behoorlijk gevoelige smaakpapillen, zoals mijzelf, kunnen aan de hand van het aantal pepertjes (een: pittig, twee: pikant, en drie: vlammend heet) dat bovenaan elk recept staat aangegeven 'verbrande' papillen gaan vermijden.

Hete, zinnenprikkelende lectuur

In het magazinegedeelte wordt de wrede waarheid door Jan Schweidtweiler onthult: afrodisiaca, zoals chocolade, oesters of truffels zullen de sexdrive voor geen meter opvoeren, tenzij je die misschien voor je partner in sexy lingerie aan tafel serveert. Of tenzij je zo'n 15 kilo fondant chocolade zou gaan verorberen ... al lijkt een overgevoelige maag ons dan weer ook niet meteen lustopwekkend.

Verder heeft journalist Marc Declercq het over de allerheetste chili's, brandende ingewanden en eerste hulp bij mondbrand, terwijl Debbie Pappyn de heetste hapjes gaat opzoeken in Mexico, Chili, Hong Kong, ... . Willem Asaert zingt dan weer de lofzang over peper, de subtiele verleider, en het kortverhaal van Bart Moeyaert ... dat laten we aan jou over.

Nooit eerder waren de mannelijke collega's op deze redactie zo geboeid door een kookboek. Geen wonder, zo ergens in het midden van het boek zijn er immers een aantal erotiserende naaktfoto's (Jean Van Cleemput) terug te vinden, een soort van voorproefje op het bijzondere kookboek 'Beluga', waar kitsch, naakt en lekkere zeebeesten de hoofdrol spelen. Of je er nu echt manlief mee aan de kook kan brengen, blijft nog de vraag, maar ťťn ding is zeker: in jouw keuken wordt het stomend heet.

Kook Ze! Heet < Ä 24,50

Meer nieuwigheden:
aansteker
keukenhulpen
broodtrommel
voorraaddozen
capsulehouders
meer ...
Gepubliceerd op : 15 mei 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (4999)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (4999) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
  • Cromargan
    In 1927 introduceert WMF een RVS materiaal onder de term Cromargan dat roestvrij en onbreekbaar is. Dof wordt het materiaal ook niet, waardoor je van een extreme duurzaamheid kan spreken. In 2009 verfijnden zij deze techniek...
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
MAAK UW KEUZE IN TABLE :