kookboeken

In de Keuken - Het kookboek

Ook vol bewondering naar de culinaire creaties in het canvasprogramma 'In de keuken' gekeken? Dan is er goed nieuws voor jou, want in navolging van de succesvolle televisiereeks is er nu ook een kookboek met alle recepten die in de reeks aan bod kwamen, zodat ook jij de kans krijgt om al die heerlijkheden van de topchefs zelf op tafel te toveren.


In de Keuken - Het kookboek
Voor wie het afgelopen najaar de televisie niet heeft opgezet, even een korte herhaling: Wim Opbrouck trok voor het culinaire programma 'In de keuken' op Canvas iedere week naar een gedreven topchef en vroeg hen telkens om twee typerende gerechten te bereiden en de recepten zorgvuldig neer te schrijven. Een bevriende amateurkok, en tevens bekende Vlaming, ging dan vervolgens aan de hand van deze recepten aan de slag.

Met als resultaat, een overtuigende portrettenreeks, waar topchefs als Geert Vanhecke (De Karmeliet), Gert de Mangeleer (Hertog Jan), Guy van Cauteren ('t Laurierblad), en nog zeven anderen hun uitgesproken passie voor koken delen met de kijker, en als ware meesters zegevieren, terwijl de amateurkoks zich puffend, doch erg succesvol, een weg doorheen de indrukwekkende recepturen banen.

Het kookboek 'In de keuken' verzamelt, zoals we hierboven al hebben vermeld, deze 20 recepten in één kookboek, dat maar liefst in totaal 200 pagina's telt. En de gerechten zijn stuk voor stuk toppers, waarmee je zeker kan scoren tijdens een etentje bij je thuis. Er zijn originele voorgerechten in terug te vinden, zoals 'Crème van courgettes en zee-egels', hartelijke hoofdgerechten, als 'Lamscarré met een kruidenkorst' en tot de verbeelding sprekende nagerechten, zoals 'Soufflé van ricotta en bittere chocolade'.

Dit maakt dit kookboek tot een echte aanrader voor gedreven amateurchefs die een boeiende uitdaging niet meteen uit de weg gaan, maar niet echt spek voor de bek van een beginnende kok die zich met moeite door SOS Piet 1, 2 of 3 probeert te navigeren. Maar ... je hoeft nu ook niet meteen een professional te zijn, want de op het eerste zicht ingewikkeld lijkende gerechten vallen geweldig mee als je de tijd neemt om een recept stap voor stap uit te voeren, zoals de meester het beschrijft.

Neem nu het receptje 'wilde tarbot, kreukeltjes en garnalen met zeekraal' van Laurent en Vincent Folmer (Couvert Couvert): het allermoeilijkste hier is ongetwijfeld het maken van de bouillon van grijze garnalen, die moet dienen als basis voor de saus, en die je op het allerlaatste moment moet doorkloppen met een klontje boter. Het maken van een goede visbouillon lijkt misschien niet zo heel gemakkelijk, maar dankzij de gebruiksaanwijzing van de chef, of in dit geval, de twee chefs, wordt het gedoe met de garnalenkoppen en pellen kinderspel. En je kunt, op dit moment althans, trouwens nog altijd videofragmenten gaan bekijken op www.canvas.be.

Maar dit is niet alles, net als in de televisiereeks, vertellen de tien chefs over hun leven en welzijn, met het hart op de tong, wat hen drijft, wat hen inspireert, hun visie op hun restaurant. En dit aangevuld met schitterend beeldmateriaal van Luk Thys. En het moet gezegd, de monologen van de chefs lezen erg vlot, en brengen het voyeurisme van elke nieuwsgierige mens opnieuw naar boven. En daar draait het ook allemaal om, want de reden waarom we deze reeks zo konden smaken, is omdat we letterlijk en figuurlijk konden binnenkijken ... in de keuken.

Het boek 'In de keuken' is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 29,90 €. Voor meer info: www.borgerhoff-lamberigts.be.

Meer nieuwigheden:
aansteker
keukenhulpen
broodtrommel
voorraaddozen
capsulehouders
meer ...
Gepubliceerd op : 19 april 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (4909)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (4909) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken

laatste nieuws in table

meer nieuws in table