varia

De strijd der Titaantjes

De Belgische winnaar van de 'Princess Kids Design' wedstrijd is bekend gemaakt: de achtjarige Karo Feyaerts wist de jury te overtuigen met de 'Karo-shake', een shaker met een buitengewoon hoog Eftelinggehalte. Zal deze jonge 'designer' ook de internationale jury weten te bekoren?

Daar zullen we pas in de loop van de volgende maanden achter komen, we kunnen voorlopig alleen maar hopen! Want zelfs wanneer we onze patriottistische neigingen even achterwege laten, kunnen we concluderen dat de inzet van deze internationale wedstrijd erg hoog is. In bijna elk land waar Princess actief is, worden immers nationale winnaars verkozen die het binnenkort tegen elkaar op zullen nemen, en het winnende ontwerp zal door Princess geproduceerd en wereldwijd op de markt gebracht worden.

De Belgische winnares, Karo Feyaerts

Maar dat is slechts verre toekomstmuziek, voorlopig mag Karo Feyaerts zich de grote 'Belgische winnaar' gaan noemen. En dat is ook al heel wat, want uit honderd inzendingen werd haar 'Karo-shake' uiteindelijk tot favoriet van de jury uitverkozen. Haar milkshakemaker is geïnspireerd op een paddestoel, omdat Karo, zoals ze zelf zegt "heel veel van de natuur houdt", en het was haar bedoeling dat kinderen voortaan ook zelf shakes kunnen gaan maken zonder de hulp van mama.

In de jury zetelden niemand minder dan Sophie Dewaele, tv- en radiopresentatrice, Victor Simoni, gerenommeerd interieurarchitect en Gerard van Loon, de 'verantwoordelijke productontwikkeling en design' van Princess.

"Deze (milk)shakemaker kan een groot publiek aanspreken, zowel de kinderen omwille van het design en omdat het hen in staat stelt zelf aan de slag te gaan en zelf tot een leuk resultaat te komen, als de ouders omdat het hun kinderen kan gaan stimuleren tot het dagelijks drinken van melk en het eten van fruit. Het toestel is bovendien gemakkelijk te verwezenlijken, het concept kan gemakkelijk tot een praktisch toestel worden omgevormd. Zo kunnen we een scherp snijblad laten vervangen door ééntje in kunststof, zodat het veiliger wordt voor kinderen, of kunnen we het op batterijen laten lopen, zodat het snoer nooit in de weg komt te zitten. De mogelijkheden zijn onuitputbaar", zo sprak Gerard van Loon alvast zijn enthousiasme voor het product uit.

De moordende, binnen-en buitenlandse, concurrentie

Ook over de andere inzendingen waren de juryleden erg positief, maar er kan er natuurlijk altijd maar eentje winnen. De jonge Fatih Günal en Robin Peeters uit het Technisch Instituut Sint-Paulus, die samen een automatische stofzuiger op afstandsbediening ontwierpen, laten het alvast niet aan hun hart komen. Zij gaan onbevreesd verder met het ontwikkelen van producten, die ze dankzij hun studies elektriciteit ooit hopen zelf in elkaar te kunnen steken. Andere productinzendingen van de vijf finalisten waren een automatische frietketel, een elektrische bloemsuikerstrooier en een chipsmachine.

Ook de prijs die de jonge Karo mee naar huis mag nemen, is niet min. Zo kreeg ze zowel de 'Princess Lotte Family Juicer' als de 'Princess Jaap Multi Snack & Sandwich Maker' als prijs aangeboden: de toestellen die vorig jaar door de jongste kinderen van Aad Ouborg, CEO van Princess, werden bedacht en waarvan wereldwijd zowat 100.000 exemplaren werden verkocht. En dat niet alleen, want het ganse gezin wint ook nog eens een weekje vakantie in het Hotel Princess Bergfrieden in Seefeld, Oostenrijk. Dat, en natuurlijk ook een plaatsje in de internationale finale.

Een finale waar de jonge 'Karo' het zal moeten opnemen tegen de sterkste ontwerpers uit de Verenigde Staten, Spanje, Bahrein, Taiwan, Nederland, ... . Onlangs is ook de Nederlandse inzending bekend gemaakt, een pizzapan of een soort gourmetstel waarop je pizza's kunt gaan bakken. Eén ding staat vast. Het wordt een hevige én spannende strijd, de strijd der titaantjes, en wij houden je alvast op de hoogte.

Meer nieuwigheden:
blender
friteuse
stofzuiger
fun cooking
Gepubliceerd op : 1 april 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (4889)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (4889) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro