recepten

Gevulde courgettebloemen op de wijze van Tante Rita

Courgettebloemen vind je in haast elke regionale keuken in Italië terug. Isabella Cozzi ontdekte dit overheerlijke recept bij haar schoonfamilie in Rome. Een recept uit 'La Cucina di Isabella'.


Gevulde courgettebloemen op de wijze van Tante Rita
Benodigdheden voor 4 personen:

  • 8 courgettebloemen
  • 1 bol mozzarella
  • 300 gr witte vloeiende bloem
  • 2 eieren
  • 8 ansjovisfilets, uitgelekt
  • peterselie, fijngesnipperd
  • olijfolie voor het frituren

Bereidingswijze:

Snijd de bol mozzarella in kleine blokjes van maximum 1 cm. Doe de bloem in een diep bord en breek de eieren in een ander bord. Verhit de olijfolie in een diepe pan op een warm vuur. Verwijder de steel van de courgettebloem, en de stamper in de bloem. Doe dit door een kleine incisie te maken in de bloemen van boven naar onder toe. Vul de bloem met twee stukjes mozzarella en een gezouten ansjovisfilet. Sluit ze door de kelk van de bloem voorzichtig toe te draaien. Leg de courgettebloem in het bord met de bloem en bestuif aan alle kanten. Laat de bloem door de eieren glijden, zodat ze volledig bedekt is met het bloem -en eimengsel. Leg ze in de pan met de olie en bak ze aan alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en bedek met keukenpapier om de overtollige olie te absorberen.


Meer nieuwigheden:
aansteker
keukenhulpen
broodtrommel
voorraaddozen
capsulehouders
meer ...
Gepubliceerd op : 26 maart 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (4875)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (4875) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten

laatste nieuws in table

meer nieuws in table