recepten

Gevulde tong met grijze garnalen en preistoemp

Niets zo moeilijk dan één recept uit een fantastisch kookboek uitkiezen, maar we kozen na heel wat beraadslagen dan uiteindelijk toch maar voor 'Gevulde tong met Zeebrugse grijze garnalen en preistoemp'.


Gevulde tong met grijze garnalen en preistoemp




Benodigdheden:

  • aardappelpuree (150 gram per persoon)
  • 1/2 bussel prei
  • boter
  • 2 fijngehakte sjalotjes
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 1/4 liter slagroom
  • 300 gram grijze garnalen
  • 1 tong van +/- 300 gram per persoon


Bereidingswijze

Was de prei en snijd hem in blokjes. Bak de prei met de sjalotjes in boter. Proef even of alles goed gekruid is voor je er de room bij voegt. Laat 2 à 3 minuten koken. Schep alles onder de puree. Voeg op het einde de garnalen toe. Bak de tong in boter (2 à 3 minuten aan elke kant). Haal de filets uit de pan. Leg de onderste filets in een ovenschaal. Bedek ze met een laagje stoemp en leg voorzichtig de bovenste filets op. Zet de gevulde tongfilets nu in een oven van 150°C gedurende 1 à 2 minuten.

Dit recept komt uit het kookboek 'Stoemp'.

Meer nieuwigheden:
aansteker
keukenhulpen
broodtrommel
voorraaddozen
capsulehouders
meer ...
Gepubliceerd op : 1 januari 2010 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (4751)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (4751) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
  • Cromargan
    In 1927 introduceert WMF een RVS materiaal onder de term Cromargan dat roestvrij en onbreekbaar is. Dof wordt het materiaal ook niet, waardoor je van een extreme duurzaamheid kan spreken. In 2009 verfijnden zij deze techniek...
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
MAAK UW KEUZE IN TABLE :